Så kan Liverpool dra längsta strået i titelstriden

Bild till nyheten Så kan Liverpool dra längsta strået i titelstriden
Veckans speltips vänder sig till dig som gillar att betta på Liverpool i synnerhet och fotboll eller onlinespel i allmänhet.

Liverpools knappa 1-0 seger mot Atalanta var inte tillräcklig för att vända 3-0-underläget från det första mötet och nu står klubben inför en mycket svår utmaning i ligan om Jürgen Klopp ska avsluta sin tid där på topp.

Att åka ut ur Europa League är onekligen ett beskt piller att svälja för klubben och det sätter extra press på dem i jakten på Premier League-titeln.

Liverpool har haft en tuff period på sistone, med förlusten mot Crystal Palace som den senaste smärtan. Även om laget skapat många chanser har de kämpat med målformen där de haft stora svårigheter att hitta nätet. För att ha en chans att vinna ligan måste de nu ta sig samman och hitta skärpan inför de återstående matcherna.

Tuffa bortamatcher väntar

Enligt Emil Glambeck från SPELTIPS.INC är det dock inte över för Liverpool ännu. Med sex matcher kvar att spela har de fortfarande en chans att utmana om titeln. Det kommer kräva att de säkrar tre poäng i varje återstående match – vilket blir allt annat än lätt. Liverpool står nämligen inför tuffa bortamatcher mot Fulham, Everton, West Ham och Aston Villa, samt hemmamatcher mot Wolves och Tottenham på Anfield.

Dessa matcher kommer att vara avgörande för Liverpool om de ska ha någon chans att ta hem bucklan, särskilt med tanke på att Manchester City för närvarande toppar tabellen med en knapp tvåpoängsledning. Det är svårt att föreställa sig att Pep Guardiola och hans manskap kommer tappa mer än några enstaka poäng, vilket förstås sätter ännu mer press på Klopp.

Kan CL-missarna rucka på City och Arsenal?

Emellertid har Emil Glambeck också påpekat att Manchester City har ett något enklare schema framför sig. Om någon klubb ska kunna ta poäng från dem är det mest troligt att Brighton eller Tottenham gör det, men även där är tveksamt.

Liverpoolfansen får hoppas att Brighton visar upp sin spelglädje och utmanar City, som precis spelat en utdragen match i Champions League mot Real Madrid och därför kan ha trötta ben. Gällande Tottenham-matchen så är den först i slutet av maj men även där kan det bli intressant. Spurs har de senaste åren varit starka mot City och blivit något av en akilleshäl för Guardiola som haft svårt att slå dem.

Men nog för att Liverpool har Manchester City att tänka på, de måste även ta sig förbi Arsenal för att vinna ligan. Under säsongens gång har Londonklubben för det mesta varit ordentligt övertygande och bjudit på fin anfallsfotboll. De har inte samma vana av att vinna som City, men vi räknar kallt med att de kommer utmana om titeln in i det sista.

Fansen får hålla tummarna för att både Arsenals och Citys uttåg ur Champions League sätter dem i gungning. Men oavsett kommer det att kräva en ordentlig uppryckning från Liverpool om de ska ha någon chans att ta hem titeln i år.

Den här artikeln är låst för kommentarer.
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer