– Behöver fansen mer än någonsin

Bild till nyheten – Behöver fansen mer än någonsin
Virgil van Dijk uttrycker en stor besvikelse för uttåget ur Europa League. Han ber också om fansens fulla stöd när allt fokus nu ligger på att försöka att passera Manchester City i titelracet i Premier League.

Liverpools Europa League-resa tog slut i Bergamo där de inte lyckades vända på det 3-0-underläge de hade med sig från förra veckans match på Anfield. De tog ledningen tidigt genom Mohamed Salah men därefter tog det stopp. 

En besviken Virgil van Dijk reflekterar över uttåget som innebär att ytterligare en titelchans nu är borta.

– Vi gör en bra match ikväll och visade prov på kämpaglöd. Det var en förbättring men verkligheten är sådan att vi är utslagna och nu måste vi återhämta oss snabbt och resa till London på söndag, säger lagkaptenen till TNT Sports.

– Vi försökte och vi skapade chanser. Ibland var vi lite för stressade eftersom alla var så sugna på att vi skulle göra ett andra och tredje mål. Men i slutändan räckte det inte hela vägen.

– Vi är besvikna över att vara utslagna eftersom vi verkligen ville vinna turneringen.

Hoppet om den stora titeln lever fortfarande i Premier League, men söndagens förlust mot Crystal Palace innebär att de är två poäng bakom Manchester City som är ny ligaledare. För The Reds är det Fulham borta som gäller på söndag.

Van Dijk menar att laget kan ta med sig en del positivt från insatsen i Bergamo. 

– Vi vann ikväll och vi höll nollan, så det finns mycket positiva saker vi kan ta med oss. Ja, det är en dålig känsla att ha åkt ut så vi måste studsa tillbaka.

– Vi har gått igenom tuffa perioder tillsammans, så nyckeln är att visa en mognad och sammanhållning. Och professionalism nog för att vara redo på söndag då en ny tuff match väntar. Vi alla har ett ansvar att se till att vi är redo för det både fysiskt och mentalt.

– Vi behöver samtliga nu inför den sista pushen i ligan. Förhoppningsvis kommer våra fans också vara där eftersom vi behöver dem mer än någonsin och allt är fortfarande möjligt.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi behöver ditt stöd under 2024!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner

♥️
    Stöd våra sponsorer