Sportchefen säker på att Alonso stannar

Bild till nyheten Sportchefen säker på att Alonso stannar
Xabi Alonso har varit i ständigt fokus sedan spekulationerna om vem som blir näste Liverpoolmanager drog igång. Bayer Leverkusens sportchef tror dock inte på någon flytt i sommar.

Bayer Leverkusen har storspelat under hela säsongen och i helgen tog de ett stort kliv mot Bundesligatiteln genom att besegra toppkonkurrenten Bayern München med 3-0 och utöka ledningen till fem poäng.

Managern Xabi Alonso har hyllats för sitt arbete i den tyska klubben och ses som det hetaste alternativet till att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool. 

Leverkusens sportchef, Simon Rolfes, försöker dock tona ned spekulationerna om spanjorens framtid. Han menar att han är säker på att managern blir kvar i klubben.

– Ja, jag är säker, säger Rolfes till SPORT1 när han får frågan om Alonso blir kvar efter säsongen.

– En (av anledningarna) är kontraktet. Det andra är hur trygg han känner sig, familjen, han vet vad han får i den här klubben.

– Dessutom har han ett väldigt bra lag, vi har goda förutsättningar inför nästa år och det kommer inte att ske några förändringar i laget.

– Vi kommer definitivt att ha ett lag av hög klass nästa år. Det här är alla tecken, utöver kontraktet, på att tränare som Xabi och spelare som har intresse från andra klubbar, ofta blir kvar här med oss.

Alonsos nuvarande kontrakt sträcker sig till sommaren 2026, men sportchefen har tidigare hintat om att det finns en muntlig överenskommelse som skulle låta 42-åringen lämna om klubbar som Liverpool, Real Madrid eller Bayern München visar intresse.

❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer