U21: Koumas sänkte Stoke

Bild till nyheten U21: Koumas sänkte Stoke

18-årige Lewis Koumas – som satt på bänken mot Burnley på lördagen utan att få debutera – hittade nätet två gånger om när U21-laget besegrade Stoke.

Juniorerna lade beslag på samtliga tre poäng när Stoke välkomnades till akademin i Kirkby för en match i Premier League 2.

Efter en inledning där lagen kände på varandra skapade Liverpool matchens första chans i den tionde minuten när Jayden Danns snappade upp en rensning och spelade vidare till Bobby Clark ute till höger, men skottet som Clark avlossade räddades av Blondy Noukeu i Stoke-målet.

Liverpool må ha skapat matchens första chans, men det var Stoke som skulle göra matchens första mål. Will Smith överlistade den röda offsidefällan och sköt upp sitt lag i ledningen.

Hemmalaget stormade fram i en jakt på ett kvitteringsmål och de skulle få träff med tio minuter kvar av halvleken. Calum Scanlon hittade in till Lewis Koumas i straffområdet, anfallaren passerade sin markering och dundrade in ett lågt och välplacerat skott till 1-1.

Det dröjde inte mer än fyra minuter i den andra halvleken innan Liverpool hade tagit ledningen. En korthörna resulterade i ett inlägg till Amara Nallo som gjorde 2-1. 

De unga röda tog sedan full kontroll på matchen genom att göra 3-1. Koumas gjorde sitt andra mål för matchen när han trots intensiv bevakning hittade ett sätt att sätta bollen i nät, assisterad av Danns. 

Segern innebär att Liverpools U21 är femma i Premier League 2, en poäng bakom fjärdeplacerade Fulham som har spelat en match mer.

Laget: Mrozek, Miles, Scanlon, Pinnington, Nallo, McConnell (Pilling, 72), Gordon (Osborne, 90 9), Nyoni (Spearing, 90), Danns, Clark (Giblin, 90 9), Koumas.

❗

Vi behöver din support 2024! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer