Svettigt spelschema väntar – 11 matcher på 37 dagar

Bild till nyheten Svettigt spelschema väntar – 11 matcher på 37 dagar
Från och med denna vecka blir det hårdkörning för The Reds med 11 fighter fram till nyårsdagen 2024.

Natten mot onsdag ska sydamerikanerna Alisson, Diaz, Mac Allister och Nunez spela sina avslutande VM-kvalmatcher för året innan de vänder tillbaka mot Merseyside i svindyra privatflyg för uppladdning inför lunchmatchen borta mot Manchester City på lördag.

Det blir samtidigt startskottet på ett synnerligen svettigt spelschema med match lite drygt var tredje dag fram till 1 januari.

Totalt 11 matcher i tre turneringar och möten mot fyra topplag på 37 dagar.

Medan vi fans älskar denna hektiska period, sitter troligen Jürgen Klopp och bönar och ber för att alla ska återvända helskinnade under veckan, för nu kommer varenda "gubbe" att behövas.

I en drömvärld har även småskadade Gomez, Konaté, Gravenberch och Jones läkt ihop under landslagspausen. Även unge Bobby Clark uppges vara på väg tillbaka i träning efter sju veckor vid sidan och kan bli aktuell för speltid i Europa League.

I Premier League handlar det om åtta tuffa matcher som på sätt och vis även kan bli avgörande för titelstriden. Förutom City ska The Reds även ta emot Manchester United, Arsenal och Newcastle på Anfield.

I Europa League handlar det om de två avslutande gruppspelsmatcherna mot LASK (där gruppsegern kan säkras) och Union SG och i Ligacupens kvartsfinal kommer West Ham på besök till Anfield. 

I januari lugnar spelschemat ned sig en smula när det gäller ligaspelet, men om det skulle bli avancemang i Ligacupen väntar två semifinaler under årets första månad och det blir i så fall utan Mohamed Salah som ska iväg på AFCON, Africa Cup of Nations.

Schemat till 1 januari 2024

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Hjälp oss att säkra sajtens överlevnad!
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer