Van Dijk: Alla har en viktig roll att spela

Bild till nyheten Van Dijk: Alla har en viktig roll att spela
I matchprogrammet till Ligacupmatchen mot Leicester betonar lagkapten Virgil van Dijk vikten att samtliga spelare i truppen kommer att vara viktiga om laget ska nå framgångar.

När Leicester gästar Anfield innebär det att Liverpool kliver in i den tredje av de fyra turneringar de ska spela i denna säsong. Matcherna kommer att dugga tätt och det är just detta som är temat i Virgil van Dijks text i matchprogrammet.

"En av de största lärdomarna att ta med sig från de senaste veckorna – och ännu längre tillbaka än så – har varit vikten av att ha en trupp med spelare som är redo att bidra oavsett om de startar matcher eller kommer in från bänken."

"Det finns så många exempel så jag kan inte nämna alla, men i alla våra matcher denna säsong så det varit tydligt att det inte spelar någon roll vilka som startar och vilka som avslutar matchen. Alla har en viktig roll att spela."

"Det var precis så i söndags när Joel Matip kom tillbaka in i startelvan och visade prov på alla den erfarenhet och kvalitet som gör honom till en högklassig försvarsspelare, Diogo Jota kom in som inhoppare och gjorde ett viktigt mål medan många andra gjorde vad som krävdes av dem."

"Detsamma gällde i matcherna mot LASK och Wolves efter den standard som Darwin Nunez satte i vår seger mot Newcastle i augusti."

"Joey G har kommit in och spelat på lite olika positioner och gjort det fantastiskt bra utan att klaga. Jag älskar det. Det skapar inte bara större konkurrens om platserna, det ger oss möjligheten att förändra matcher när vi behöver eftersom vi kan dra nytta av olika typer av kvaliteter."

"Det är också någonting vi kommer att behöva med tanke på att vi är med i fyra turneringar som alla innebär olika typer av utmaningar. Ikväll är det Carabao Cup och jag är säker på att managern har funderat länge och väl på vilken elva han ska spela, men oavsett vilka som blir de lyckligt lottade så måste de leva upp till den standard vi har satt."

"Det arbete vi har lagt ned så här långt har skapat den här situationen. Från första minuten av försäsongen har vi som grupp varit inställda på att göra allt vi kan, både individuellt och som lag, för att bli bättre tillsammans."

"Man kunde se det på träningslägret i Tyskland, vår resa till Singapore och på AXA Training Centre på daglig basis och i alla matcher vi har spelat så här långt."

"Jag säger inte att allt har varit perfekt – långt därifrån. Det finns fortfarande mycket att jobba på och ni kan vara säkra på att vi är medvetna om det, vi är fast beslutna om att göra vad som krävs för att göra de förbättringar som krävs."

"Men attityden och viljan har varit positiv så här långt och förhoppningsvis fortsätter det så framöver."

Källa: Liverpoolfc.com.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer