– Resan till finalen börjar ikväll

Bild till nyheten – Resan till finalen börjar ikväll
Jürgen Klopp är fullt inställd på att The Reds ska försöka gå långt i Ligacupen och konstaterar att det kommer att krävas en högklassig insats för att passera det första hindret i form av ett formstarkt Leicester.

Det är två formstarka lag som drabbar samman på Anfield ikväll. Liverpool har ett facit på sex segrar och ett kryss på sju matcher medan gästande Leicester har nio segrar och endast en förlust på de tio första matcherna denna säsong.

"Det är alltid härligt att spela på Anfield oavsett turnering så det känns bra att vara tillbaka här igen, särskilt efter en väldigt bra hemmaseger mot West Ham i söndags, som gjorde att vår fina start på säsongen fortsätter och jag är säker på att våra supportrar var nöjda," inleder Klopp sin text i dagens matchprogram.

"Det jag var allra mest nöjd med – bortsett från de tre poängen – var hur vi höll oss kvar i matchen. Jag är så pass gammal nu att jag har varit involverad i fotbollen i många år och sett så många matcher bli svåra av diverse anledningar och så ofta är nyckelfaktorn som avgör dem huruvida ett lag kan hålla sig kvar i matchen eller inte i de stunder där det inte går bra."

"I söndags gjorde vi det på ett fantastiskt sätt, särskilt i första halvlek när det fanns stunder då vi behövde lida både individuellt och som lag. Men det allra viktigaste var att vi var redo att lida mot ett lag som vi visste skulle ge oss en tuff utmaning."

"Vi behövde vara motståndskraftiga, vi behövde vara solida och jag såg de kvaliteterna i precis rätt stunder. Ja, vi hade våra tuffa perioder men vi tog oss igenom dem och det säger mycket om hur den här gruppen utvecklas. Det är väldigt positivt att den typen av mentalitet växt fram så tidigt eftersom vi kommer att behöva den många gånger under en säsong som kommer att innebära så många olika utmaningar och tuffa stunder."

"Kan vi göra det bättre? Självklart. Det är fortfarande bara september och det här laget har varit tillsammans sedan i somras, så vi tar fortfarande de första stegen. Så är det."

"Så vi söker hela tiden efter saker att förbättra eftersom vi vet att det är nödvändigt. Oavsett om det är på AXA, Anfield eller någon annanstans så tar vi vårt jobb otroligt seriöst eftersom vi vill bli bättre."

"Den här inställningen garanterar ingenting när det kommer till framgång. Det är vi medvetna om. Men vi vet också att det ger oss chansen att bli så bra som möjligt, så det känns smart att fortsätta jobba så. Jag vill att vi och supportrarna ska njuta av det vi gör och det bästa sättet att uppnå det på är genom att jobba så hårt vi bara kan hela tiden."

Leicester uppvisar Premier League-form

"Vi kommer definitivt att behöva göra det ikväll. Leicester åkte på en hård smäll förra säsongen men deras reaktion har varit otrolig. De är ett Championship-lag just nu, och det är någonting som de vill förändra, men deras form liknar mer ett Premier League-lags. Vi måste vara redo för en tuff utmaning."

"Jag vill välkomna Enzo Maresca, spelarna och staben till Anfield och gratulera dem för det arbete de har gjort så här långt denna säsong. Jag kunde inte ha varit mer imponerad. Jag har upplevt nedflyttning tidigare i min karriär, så jag vet vilken utmaning det är att reagera på ett positivt sätt men Leicester gör just det och det är ett bevis på jobbet de lägger ned fungerar."

"Personligen så har jag många fina minnen från Carabao Cup men jag säger alltid att finalen inte startar på Wembley i februari. För oss startar den här på Anfield ikväll eftersom domarens signal för att starta matchen innebär starten på vår resa. Sedan är det upp till oss hur långt vi vill gå i den här turneringen."

"Oavsett vilket lag jag ställer upp med så kommer det att finnas de som känner att jag gjort för många förändringar och de som tycker att jag borde gjort fler, men jag kan säga att det lag jag väljer kommer att vara det lag som jag tror ger oss den största chansen att vinna matchen."

"Som spelarna redan har visat denna säsong så är de redo att jobba tillsammans och ge allt oavsett vilket namn som står på ryggen på våra röda tröjor, så förhoppningsvis kommer så vara fallet även ikväll."

Källa: Liverpoolfc.com.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer