Senaste nytt inför Leicester

Bild till nyheten Senaste nytt inför Leicester
Det var en pratglad Pep Lijnders som bjöd på mycket intressant när han mötte pressen inför Leicester. Här kan du se presskonferensen samt läsa en textad sammanfattning.

Lijnders om fokusfördelningen mellan Leicester och det egna laget:

– Bra fråga. Vi vet att vi kommer att möta ett lag som besitter mycket individuella kvaliteter, det syns inte minst genom hur de presterar i ligan. De har en väldigt tydlig offensiv idé. Tränaren, Enzo, har gjort det bra och implementerat sina idéer snabbt.

– Varje spelare skulle kunna spela i Premier League, några av dem har redan den erfarenheten. Så det kommer att bli svårt för oss att kontrollera deras nyckelspelare och samtidigt sätta dem under press.

– Som alltid, i varje match, kommer vi att fokusera på oss själva. Vi kommer att göra förändringar, men vi vill spela vårt spel, vara dominanta och förhindra de från att göra vad de vill göra. 

Om Ben Doak:

– Han är ung. Mycket kan hända. Jag hade äran att växa upp i Nederländerna och influeras av Johan Cruijff. Idén att yttrarna ska vara på utsidan, att de kan kombinera med väggspel för att förvilla motståndet och använda sin snabbhet. Overmars, Robben, för att nämna några.

– Vi har den typen av kultur när det kommer till yttrar. Och när man får jobba med en ung spelare från Skottland som har förmågan att skapa och nå sista linjen med individuella kvaliteter. Det som är så bra med Ben är att han kommer in i en trupp med så mycket erfarenhet, så han kommer inte att göra något snedsteg, då kommer han att få höra det direkt.

– Han spelar med låg tyngdpunkt, det gör att han kan kontrollera bollen bättre och han kan göra det i hög hastighet med båda fötterna. Nu måste han mognaa, han måste lyssna på Robbo, Mo Salah, Jots, Cody, Luiz, alla som försöker hjälpa honom.

– Jag tror att det är väldigt härligt för unga spelare att vara en del av truppen i den här klubben. Varje lag som når toppen har den rätta mixen, unga spelare som Doak, Stefan Bajcetic, Luke Chambers, Conor Bradley och en kärngrupp av spelare som Trent Alexander-Arnold, Jota, Cody, Curtis och sedan de äldre, Virgil van Dijk, Mo Salah, Robertson, Alisson. Den kombinationen har vi alltid haft och så vill vi bygga truppen.

Om Salah blir irriterad om han vilas:

– Han slår rekord efter rekord. Vi har en väldigt speciell spelare. Han är en ledare och mentor också. Jag ser honom på anläggningen hela tiden, på gymmet, han kommer in tidigt. Jag ser ett äkta proffs. En man som kan leda laget utan att vara lagkapten, vilket han gör.

– Det är speciellt att ha honom i vårt lag. Vi måste njuta av den här typen av spelare. Han kan skapa mycket från ingenting, det gör han om och om igen. Jag pratade med honom igår och sa att jag älskar när han ler, för när han ler så vet jag att bollen kommer att le också och att han kommer att avgöra matcher för oss.

Om Kelleher och framtiden:

– Han har ett långtidskontrakt med oss, enligt mig skulle han kunna spela i vilket Premier League-lag som helst. Han är en världsklassmålvakt. Alisson har spelat en viktig roll i det. Det är vad jag menar med talang och erfarenhet, hur de kan lära. 

– Han behöver speltid. Så det var bra att han stannade med oss, att Jürgen kunde ge honom perspektiv. Vi är glada att han är här. Man vill ha två högklassiga spelare på varje position. Oavsett vad som händer så kommer vi att kunna spela Caoimhin utan att någonting händer. Han vet hur han ska spela, han kan läsa spelet, han är fantastiskt bra på frilägen. Det finns såklart saker han kan utveckla, men vi är glada att han är här och förhoppningsvis fortsätter han att vara det under lång tid.

Om samtalet med Kelleher:

– Självklart pratar vi. Men det beror på hur spelaren tränar och agerar. Man kan aldrig garantera speltid, man måste visa på träning att varje träning i princip ser ut att vara deras sista i livet. Om de visar det så är dörren öppen för alla.

– Han visar på träning, ibland känner man att det är tur att andra Premier League-managers inte tittar på våra träningar, om de hade sett det så hade de sett att Caoimhin är en katt som är duktig med fötterna. Han kan överraska, precis som Alisson, där man tänker "Wow, hur gjorde han det?" Som räddningen när det var offside senast, till exempel.

Om att hitta balansen mellan erfarenhet och talang i cupspelet:

– Först och främst vill vi vinna matchen. Det är vår första tanke: "Hur kan vi vinna matchen imorgon?" I ett hektiskt schema, vi spelar Europa League vilket innebär spel onsdag-söndag och nu spelar vi onsdag och lördag, så det är matcher var tredje dag. Vi vet att vi, med vårt sätt att spela intensivt, måste göra förändringar i dessa perioder.

– Vanligtvis har vi gjort fler förändringar i cupen, spelare har fått debutera. Men vi är inte här för att låta spelare debutera, det handlar om utveckling också, ta Ben Doak som exempel, han kan få debutera men behöver också den speltiden för att utvecklas.

– Jag känner verkligen, och Jota sa det till mig tidigare också, att det bästa som hände när vi utmanade om fyra titlar, var att vi höll oss kvar i Ligacupen in i det sista, eftersom det gav alla spelare regelbunden speltid. Alla spelare i truppen behåller hungern. Alla måste vara redo att spela. Till exempel Joe Gomez, Trent, en av världens bästa ytterbackar är borta och då måste han spela som ytterback och löser det helt fantastiskt.

Om Curtis Jones speltid under säsongsinledningen:

– Han har en scouser-mentalitet. Han är en kille som, det är svårt att beskriva, passionen finns där jämt. Curtis, jag är väldigt stolt, Trent och Curtis var väldigt unga i akademin och nu har Curtis redan spelat 100 matcher för Liverpool. Jag har sagt det till honom att: "Nu är det upp till 100 ligamatcher som gäller!"

– Om man såg förra säsongen så förändrade vi vårt spel under slutfasen, men han gav energi och bidrog med vad vi behövde. Han har förtjänat att starta den här säsongen med tanke på hur han presterade då. Men om du frågar Curtis så kommer han att säga att han är väldigt glad att Dominik och Alexis är här. Det är också en bra mentalitet, att laget går först.

Om Bajcetic som inverterad högerback:

– Det är inte många som kan spela den positionen som Trent gör, därför förtjänar Gomez också beröm för hur han spelade. Stefan är en spelare som ur en tränares synvinkel spelar i rollen som sexa på ett annat sätt än exempelvis Alexis, han är en sådan stor talang så man vill se honom centralt. Det vore inte rimligt att spela honom som traditionell högerback. 

– Men om Joe eller Trent inte kan spela så måste vi hitta andra lösningar. Stefan har nyligen kommit tillbaka från en långtidsskada så han kan inte spela hela tiden, vi måste hitta lösningar. Det är bra att Trent tränar igen, han var på planen igår.

Om Darwin Nunez fina form:

– Han förtjänar beröm. Fansen älskar honom verkligen. Han har en extremt mentalitet att alltid slita hårt, löpa och dyka upp i lägen som ingen kunde se på förhand. För oss är det viktigt att han steppat upp i defensiven. Det är härligt att se honom på bra humör, att han får starta flera matcher i följd, man kan se direkt vad det betyder med en spelare. Han spelar på intuition. 

– Borta mot Newcastle, det kan förändra väldigt mycket för många om man kan vara så avgörande i vändningen. Han förtjänar beröm för sin defensiv i den matchen också med 10 man. En intuitionspelare som Darwin måste ha bra självförtroende. Han pratar bättre engelska nu också, han jobbar mycket med sig själv. 

– Det är viktigt att han är självförtroende och har tränat väldigt hårt sedan försäsongen. 

Om att kontringspress är biljetten in i laget:

– Vi är det lag som just nu har flest kontringspressaktioner i ligan. Det är ett positivt tecken. Som managern brukar säga, den bästa spelfördelaren är kontringspress.

Om Trent och Thiago:

– Vi saknar Thiago, hans kvalitet. Alexis visar många likheter i sitt spel med hur han kontrollerar mitten. Vi vill ha honom tillbaka. Han är inte tillbaka i träning ännu, men han läker och gör individuella bollövningar, simpla men effektiva sådana. Så vi får se hur lång tid det tar.

– Trent tränade med oss igår. Det såg fantastiskt ut. Men det är för tidigt för honom att spela imorgon. 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Bli medlem/abonnera på LFC.se
- 299 kr/år (25 kr/månad eller 0,82 öre/dag)
- 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer