Senaste nytt inför Southampton

Bild till nyheten Senaste nytt inför Southampton

När Jürgen Klopp mötte pressen inför Southampton pratade han bland annat om besvikelsen att ha missat Champions League, de unga spelarnas utveckling under säsongen och hur han tänker kring laguttagningen när tabelläget inte kan förändras.

Klopp om Salahs ursäkt på sociala medier:

– Jag är bara orolig över de rubriker ni kommer att skapa efter mitt svar. När det är ett faktum att man inte kan kvalificera sig för Champions League.. även efter förra matchen så kändes det uppenbart att lagen skulle ta de poäng som behövdes. Redan då drog jag i princip ett streck över det.

– Det är en helt vanlig reaktion. Han beskrev hur han kände efter matchen. Direkt efter matchen, han har rätt, det kanske inte var läge för något positivt just då, men idag såg jag honom i matsalen och han hade ett leende på läpparna. Jag vet inte av vilken anledning, men han var inte på dåligt humör.

– Säsongen har inte pågått i en vecka, det har pågått under en lång period och det fanns en punkt där vi insåg att det inte skulle bli en historiskt bra säsong. Vi är inte nöjda, vi har inte levererat tillräckligt. Men i de senaste tio matcherna, till och med sett från träningslägret i Dubai, de poäng vi tagit sedan dess är ganska bra. Om vi hade presterat så under hela säsongen hade det sett annorlunda ut.

– Självklart finns det anledning till att vara optimistisk med tanke på hur vi presterat under de senaste veckorna. Även med tanke på vilken stämning supportrarna skapade i den sista hemmamatchen. Vi behöver inte göra det större än vad det är, det är en dålig säsong, vi levererade inte vad vi hade hoppats på, men vi står fortfarande enade. Om man kan ta sig igenom sådana här perioder så har man lagt en bra grund för framtiden. Det finns många anledningar till att vara optimistisk.

– Det är inte dålig stämning i omklädningsrummet, vi har hanterat situationen. Vi har inte pekat finger mot varandra. Om man inte kvalificerar sig för Champions League är den bästa möjliga placeringen femma, dit nådde vi. Om ni hade frågat om det var möjligt för tio matcher sedan hade jag sagt att det var omöjligt. 

– Vi slutade inte femma på grund av de tio senaste matcherna, det handlar om den brist på jämnhet vi visade innan dess. Jag har sett väldigt positiva tecken inför nästa säsong.

Om att göra värvningar tidigt i fönstret:

Journalisten frågade om det faktum att de missade CL kan påverka hur de kommer att agera i sommar.

– Jag tror inte det, men vi får se. Det finns alltid en risk att det inte blir som man vill hela tiden. Ju bättre spelare man vill ha desto mindre benägna är deras klubbar att låta dem gå. Det är ett långt fönster och en lång försäsong. Vi har tid på oss även om vi får in nya spelare nu eller om sex eller sju veckor. I en perfekt värld har vi värvningarna klara imorgon, men det kommer inte att hända.

Om skadeläget:

– Darwin tränade fullt igår. Ibou var sjuk igår. Robbo kände någonting i ljumsken igår, vi undersökte det och det såg bra ut, men vi måste se hur vi hanterar det. De som var skadade sedan innan är fortfarande skadade men de andra bör vara redo.

Om att vara motiverade trots att tabelläget inte kan förändras:

– Vi kan inte göra det större än vad det är, jag är inte van vid att spela säsongens sista match där allt är klart redan innan. Vanligtvis brukar det stå saker på spel. Men vi spelar den här matchen för att vinna den, så är det. Jag måste ställa upp med ett lag med pigga ben. Vi kommer inte att ta några risker nu, det vore osmart.

– Vi har en stor trupp och träningsveckan har varit bra. Grabbarna är taggade. Jag har inte fattat några beslut om laget ännu. Jag måste prata med läkarteamet först.

– Jag tycker att det är rimligt att göra förändringar med tanke på att vi måste få in pigga ben. 

– Southampton är riktigt duktiga om man låter dem spela. De har haft problem att sätta dit sina chanser och sätta stop för sina motståndare, men mellan straffområdena har de spelat riktigt bra. Vi måste vara redo för det.

Om de unga spelarnas utveckling:

– När det gäller de väldigt unga så sticker Stefan (Bajcetic) verkligen ut. Han var fantastisk, han spelade som en man, tyvärr i en ungdomskropp. Intensiteten kom ikapp honom, men det ser väldigt lovande ut.

– Ben Doak har visat lovande tecken, han tränar med oss igen nu, han är en speciell grabb. Han har någonting som ingen annan egentligen har med sitt dribblingsspel och mod. Men han är väldigt ung.

– Harvey har spelat mycket för oss redan, han spelade väldigt mycket när vi hade problem. Han är fortfarande väldigt ung så han kunde inte hålla i det hela vägen, men han har visat fantastiska tecken. Han kommer bara fortsätta framåt. Att vi fick Curtis tillbaka är också väldigt viktigt. Det är en lång väg att vandra för att bli den bästa versionen av sig själv. Jag är väldigt glad att han har kunnat göra det. Det är viktigt för oss, att vår egna grabb tar sådana här stora steg.

Om hela truppen är lika besvikna som Salah:

Journalisten frågade om besvikelsen kan användas som motivation nästa säsong.

– Ja, så måste det vara. Vi alla känner så. Det här är inte den säsong vi önskade. Hade vi vunnit mot Aston Villa hade det fortfarande varit spännande, men det hade varit troligt att de andra hade lyckats ändå.

– Det här är inte en säsong som vi kommer att prata om länge. Kanske vissa delar. Vi hade våra perioder. Det hade varit en normal säsong om vi hade slutat fyra, inte fantastisk, men vi hade spelat Champions League. Att missa det är den stora besvikelsen.

– Jag har varit här i sju och ett halvt år nu. Det är osannolikt att man gör stora framsteg konstant. Vanligtvis kanske man byter manager efter tre eller fyra år och börjar om. Jag vet att det är bra att jag har varit här länge, men det är också en utmaning eftersom man måste göra förändringar. Det har vi gjort nu. Jag är väldigt taggad. Vi har en bra grund att bygga vidare på, alla är taggade, det är ingen som inte bryr sig. Alla bryr sig mycket, alla vill göra sitt absolut bästa. 

– Under en tuff säsong kände jag, jag tycker det är viktigt att lyfta fram, gemenskapen. Det är så viktigt. Hur de sa farväl till spelarna, vi har skapat den här stämningen tillsammans med vårt folk. Det kommer att vara vår språngbräda.

– Bortsett från de ekonomiska så är det ändå så att vi har europeiska matcher att se fram emot. Istället för på tisdagar eller onsdagar så är det torsdagar. Vem bryr sig? Det kommer att vara fantastiska matcher. Vi har chansen att vinna någonting. De inhemska cuperna är där, ligan, låt oss ge det ett försök.

– När allt går i rätt riktning är det alltid lätt att känna gemenskap, det är svårare när det går tungt. Jag ville inte att vi skulle behöva bevisa det, men det gjorde vi. För mig är det den titel vi vann i år.

Om att eventuellt låna ut några av de yngre spelarna:

– Nu kom jag på att jag glömde Fabio Carvalho när jag pratade tidigare. Nu kanske det framstår som att det finns en chans att Fabio lämnar på lån, vi får se. Men saken är den, den här säsongen var inte Fabios bästa i karriären så här långt, men det kan ha varit hans viktigaste. Ingen spelare har imponerat på mig mer än Fabio, det är sant. 

– En så talangfull spelare kom hit med stora förväntningar på sig, han gjorde det okej i början men i slutändan stämde det inte riktigt. Hans arbetsmoral kommer att ge honom en fantastisk karriär. Hur han reagerade på besvikelser över speltid gång efter gång, det har jag aldrig sett tidigare. Det är otroligt. Jag vet inte om han kommer att lånas ut eller om vi behåller honom, vi får se. 

– De spelare jag har pratat om nu, vi har inga färdigställa planer redan nu. Vi vill behålla dem om vi kan ge dem chansen till speltid. Conor Bradley kommer tillbaka, han var här igår, jag fick känslan av att han växt under sin tid borta. Luke Chambers kommer tillbaka. Vi har många talanger som kommer tillbaka. 

– När försäsongen börjar kommer vi att fatta sådana beslut.

Om att ge de som inte spelat så mycket chansen på söndag:

– Vi får se. Det har jag inte tänkt på, jag vill ställa upp med rätt lag. Jag kommer försöka att formera ett lag som är redo för den här matchen. 

– Det här är helt nytt för mig. Igår stod det klart att vi är femma. De är redan nedflyttade. Vad betyder det? Det är annorlunda. Men jag vill göra rätt saker. Jag har inte fattat några beslut än eftersom jag måste höra mer från läkarteamet. 

Om han följt Dortmund under säsongen:

– Ja, jag är inte död! Jag lever! Jag är lite nervös. Den här gången kan säga att jag hade blivit glad om Dortmund vinner över Mainz. Det hade varit lite svårare om Mainz hade vunnit senast eftersom de då hade haft en chans att kvalificera sig för spel i Europa. Ja, jag hoppas att Dortmund vinner.

– Jag kontakt med personer i klubben och jag vet vad det hade betytt för staden. Jag kan tänka mig att Bayern inte känner så här, men det är inte kul om samma lag vinner hela tiden. 

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

🙏

Vi ber om ditt stöd under 2023! 
Bli medlem/abonnera på LFC.se
299 kr/år och 99 kr/år för familjemedlem
Läs om våra medlemsförmåner 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer