Kungens kröning kan innebära mer schemastrul

Bild till nyheten Kungens kröning kan innebära mer schemastrul
Kröningen av kung Charles sammanfaller med Premier League-omgång 35, vilket kan skapa ytterligare huvudbry för de ansvariga för att få ihop spelschemat.

Säsongen 2022/23 har varit en speciell sådan sett till spelschemats utformning. VM i Qatar innebar ett långt uppehåll som komprimerade schemat och dessutom ledde drottning Elizabeths död och begravning till att flera matcher inte kunde genomföras som planerat.

Ytterligare en faktor som kan påverka spelschemat denna säsong är kröningen av kung Charles. Kröningen kommer att äga rum lördag 6 maj, något som innebär en krock med omgång 35 i Premier League. För Liverpools del är det hemmamatchen mot Brentford som är inplanerad den lördagen.

Premier League har inte uttalat sig i frågan huruvida de kommer att behöva flytta matcher som krockar med kröningen, men enligt Thisisanfield.com är det ett troligt utfall. The Championship, League One och League Two har redan meddelat att den sista omgången för säsongen, som skulle ägt rum 6 maj, flyttas till 7 eller 8 maj.

Att Premier League väljer att agera likt de lägre divisionerna är en tänkbar lösning på problemet, men de har fler aspekter att ta i beaktning så som att vissa lag möjligen har nått till semifinalspel i Europa som drar igång 9-11 maj. Dessutom finns risken att det uppstår en brist på polis- och andra personalresurser i samband med kröningen, något som kan påverka matcher i London, likt när drottningens begravning ägde rum.

Veckan som leder fram till omgång 35 är i dagsläget fri från matcher, så en potentiell lösning är att göra omgången till en veckoomgång som då spelas 3-5 maj.

Liverpool har sedan tidigare två uppskjutna matcher, Wolverhampton (H) och Chelsea (B), som måste planeras in i schemat. 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer