– Alla måste ha tålamod med processen

Bild till nyheten – Alla måste ha tålamod med processen
Halva PL-säsongen är avverkad och det råder inget tvivel om vilken Liverpoolspelare som har varit bäst efter de första 19 matcherna.

30-årige Alisson Becker har svarat för 65 räddningar denna Premier League-säsong, vilket bara är elva ifrån totalen på hela förra säsongen. Brassen är redan på god väg att bli Årets spelare i en trupp som kraftigt underpresterat sedan premiären i augusti.

Mot Chelsea i lördags höll Ali nollan för femte gången och utan hans fantastiska målvaktsspel hade tabellplaceringen troligen varit ännu sämre än dagens nionde plats. 

Samtidigt ber han supportrarna att ha tålamod med lagets omvandling. 

– Vi vill kunna ändra allt omedelbart på grund av den situation vi befinner oss i, men det fungerar inte riktigt på det sättet. Vi måste bygga upp oss på nytt och visa tålamod. Jag vill också att allting ska bli bättre direkt, men vi måste vara ärliga mot oss själva och tro på processen, vara positiva, hålla ihop och jobba med det vi ska, sa Alisson direkt efter Chelsea-matchen. 

– Vi jobbar väldigt hårt och vet att vi inte har fått till det som vi vill. Men vi kan bara vänta tills saker och ting blir bättre igen. 

Liverpool får nu en veckas viktig träning inför söndagens FA-cupmatch mot Brighton på Amex Stadium. Nästa ligamatch är borta mot Wolves den 4 februari. 

Alisson har gjort 210 matcher för The Reds i alla turneringar sedan övergången från AS Roma 2018. Totalt har han hållit nollan i 92 matcher, varav 69 gånger på 155 PL-matcher. På dessa har det även blivit ett mål och tre assist, samtliga i ligan.

Sämsta starten under Klopp

Om Liverpool plockar lika många/lite poäng (29) på de återstående 19 matcherna landar laget på totalt på 58 poäng. I två av de senaste fem åren har det räckt till spel i Europa League. 

Vi kan bara hoppas att Virgil, Bobby, Diaz och Jota snart är tillbaka och att spelare som Henderson och Fabinho hittar tillbaka till fjolårets form. Det gör skillnad!

-----------------------------------

Vi behöver ert stöd för 2023!
Bli medlem/abonnera på LFC.se


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer