Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

​Hendos pappa vill inte åka till VM efter kaoset i Paris

Bild till nyheten

Jordan Hendersons pappa var en av många Liverpoolsupportrar som behandlades illa inför Champions League-finalen i Paris.

Champions League-finalen mellan Liverpool och Real Madrid i slutet av förra säsongen är fortsatt omdiskuterad på grund av hur illa supportrarna behandlades inför och efter matchen på Stade de France.

Upplevelsen har satt djupa spår i många supportrar. En av dem som fastnade mitt i problemen var Jordan Hendersons pappa Brian Henderson.

– När jag pratade med några vänner, min familj och pappa, det var riktigt allvarligt. Om inte supportrarna hade uppträtt respektfullt kunde det ha uppstått många fler problem. Jag anser att supportrarna var fantastiska, säger Henderson till The Guardian.

– Jag antar att om du som supportrar ska på match och inte känner dig trygg, känner dig hotad av en situation, då kanske man inte vill åka igen. Så enkelt är det.

Henderson berättar om hur snacket med pappan gått inför det stundande mästerskapet i Qatar.

– Min pappa sa efter Champions League-finalen att han har fått nog.

– Det är mycket säkerhetsarbete och sådant som pågår i Qatar som säkerligen kommer få folk att känna sig trygga. Men när du har haft den här typen av upplevelser kan man ibland fundera på: "om det är värt att riskera det?"

Problem även vid EM-finalen

EM-finalen mellan England och Italien är ett annat stort UEFA-evenemang där tryggheten för samtliga involverade inte lyckades upprättas. Hendersons fru fastnade i kaoset och lagkamraten Harry Maguires pappa skadades.

– Min fru och mina barn behövde gå in via en sidoentré och först ville de inte släppa in dem. De blev fast.

– Hon försökte bara få iväg barnen från det som hände och till slut, efter 15-20 minuter, var det någon som kände igen henne och de blev insläppta. Om den personen inte hade gjort det hade det kunnat bli problem.

– Min pappa var involverad lite grann och Harry Maguires pappa skadads illa. Mina barn var OK men de hade tur. Jag tänker att andra barn och föräldrar kanske inte samma tur.

Bannerbild