​Arthur har anställt eget fitnessteam

Bild till nyheten ​Arthur har anställt eget fitnessteam
Inlånade Arthur gör allt han kan för att säkerställa att han är i bästa möjliga form när landslagsuppehållet är till ända.

När Arthur lånades in från Juventus hade han inte spelat en match sedan i maj förra säsongen på grund av en skada som även höll honom borta från träning under försäsongen.

För att komma i form har mittfältaren tackat nej till ledighet för att istället fokusera på individuell träning; dessutom har han bett om spel i U21-laget där han gjort 90 och drygt 60 minuter under de senaste dagarna.

Det stannar dock inte vid extraträning och spel med juniorerna. The Times-journalisten Paul Joyce rapporterar att Arthur har anställt ett eget team som ska hjälpa honom att komma i toppskick igen. Det ska handla om en fysioterapeut, en fitnesstränare och en näringsfysiolog som varje dag arbetar tillsammans med 26-åringen.

Teamet har utformat ett träningsschema som godkänts av klubben och näringsfysiologen samarbetar med kockarna på AXA Training Centre.

U21-tränare berömmer

U21-lagets tränare Barry Lewtas imponeras av Arthurs inställning.

– Han vill komma i form och hade inte behov av att ta ledigt. Det här är hans egna initiativ och det visar hur professionell han är. Han har dessutom varit strålande med de yngre spelarna. Han visste nog inte var vi skulle spela ikväll - bara att det var match! Han har varit strålande på träning och i uppladdningen till match, sa Lewtas till The Athletic efter tisdagens match mot Rochdale.

– Han pratar inte scouse och jag pratar inte portugisiska, men man kan se på kroppsspråket att han vill vara med och bidra. Han har verkligen omfamnat den här möjligheten. 


12 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer