Övertalade Diaz på skidresa

Bild till nyheten Övertalade Diaz på skidresa
I ett utdrag ur Pep Lijnders kommande bok "Intensity: Inside Liverpool FC - Our Identity" framkommer hur Luis Diaz övertalades att välja Liverpool istället för Tottenham.

I slutet av januarifönstret stod Luis Diaz högt på Jürgen Klopp och Co:s önskelista, men de var inte ensamma om att vilja värva Portos ytteranfallare. Tottenham var i långt gångna samtal både med spelaren och den portugisiska klubben.

Liverpools assisterande tränare Pep Lijnders var på en skidresa under vinteruppehållet när han ombads lägga skidorna åt sidan för att istället, tillsammans med Jürgen Klopp, sälja in deras vision till den colombianska landslagsspelaren.

"Jag var på en skidresa med min fru Danielle när vår sportchef ringde mig. 'Du och Jürgen måste prata med Luis Diaz om fem minuter. Vi har just kommit överens med Porto men Tottenham är all-in också.'"

"Jag anslöt till samtalet och Jürgen förklarade för Luis hur han skulle passa in i vårt spelsätt och hur vi kunde hjälpa honom. Han sa också efter att jag anslutit: 'Men du kommer att höra den här killen betydligt oftare!' Jag svarade att jag skulle förklara saker på ett betydligt lugnare sätt än Sergio (Conceicao, Portos manager) och Luis skrattade."

"Jag sa till honom: "Vi vill verkligen ha dig och har jobbat för det under en och en halv månad tillsammans med våra ägare och vår sportchef, men du vet att sådana här övergångar inte är lätta att få till. Det som är bra är att du kommer att träna tillsammans med Virgil, Robbo och Trent, de kommer att göra dig så mycket bättre. Vår idé är att skapa och göra mål: du måste ta dig förbi dessa killar varje dag på träning, du kommer att bli en bättre spelare.'"

"Hans agent översatte det Jürgen sa och Julian Ward sa: 'Dessa två kommer att göra dig till en bättre spelare.' Jag sa till honom att det inte finns många klubbar med mer historia och kultur än Porto men att Liverpool var en av dem och att han skulle märka det. Julian gick då med telefonen till vårt troféskåp på AXA och avslutade med: 'Vi vill addera till den här samlingen och det är därför vi vill ha dig.'"

"Om han inte var övertygad innan så var han det efteråt. Vad som började som ett dåligt äventyr på skidor slutade med en fantastisk värvning. Vi värvade den vi ville ha. Min galna dag kunde inte ha slutat på ett bättre sätt. Skulle han bli en spelare som kunde göra skillnad under andra halvan av säsongen? Vi hoppades på det."

Samtalet visade sig göra gott och strax därefter kunde Liverpool presentera Diaz som röd. Och vilket första halvår colombianen bjöd på!

Lijnders bok "Intensity: Inside Liverpool FC - Our Identity" släpps 4 augusti.


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer