Liverpools representant i sommarens EM

Bild till nyheten Liverpools representant i sommarens EM
Veckans Speltips vänder sig till dig som gillar att betta på Liverpool i synnerhet och fotboll i allmänhet.

Liverpools representant i sommarens EM-turnering

En ny mästerskapssommar står för dörren, och visst finns Liverpool representerade på planen. I sommarens EM håller LFC-supportrarna ett extra öga på Rachel Furness Nordirland – som spås gå ett tufft mästerskap till mötes.

Det som i vanliga fall hade varit en VM-sommar för herrarna blir istället en EM-sommar för damerna. Herr-VM spelas, som bekant, i november i Qatar, vilket gav utrymme för damerna att förlägga den ett år försenade turneringen i juli.

Längtan efter ett mästerskap är stor bland fotbollssupportrar världen över, vilket i vanlig ordning leder till att många spelbolag lägger i ytterligare en växel. Spelare kan ta del av en bonus, som Campobet bonus, och sedan välja och vraka bland mängder av odds på det mesta som rör mästerskapet.

Spelschemat inleds den 6:e juli och fortsätter i drygt tre veckor framåt. Turneringen spelas över nio städer i England och finalen går av stapeln på Wembley Stadium, en arena som Liverpool har goda minnen från. Men något Liverpool-inslag i EM-finalen är sannolikt inte att räkna med.

Furness enda Liverpool-spelare

Samtliga trupper till mästerskapet är ännu inte presenterade, och skador eller andra avhopp kan vända upp och ned på förutsättningarna. Men just nu ser Liverpool ut att endast ha en representant i turneringen, i form av Rachel Furness (bilden).

Inte heller Nordirland har tagit ut sin slutgiltiga trupp, men att mittfältaren finns med när laget presenteras råder ingen tvekan om. Furness, som var en viktig kugge i det seriesegrande Liverpool-laget, pekas på flera håll ut som lagets stora stjärnspelare och huvudnyckeln för att laget ska kunna ta sig vidare från grupp A.

Genom sina fem mål på de två VM-kvalmatcherna mot Nordmakedonien i slutet av förra året blev 34-åringen landets bästa målskytt genom tiderna. På 81 landskamper har Furness stått för 38 mål. Bara en månad efter att mittfältaren tagit över David Healys rekord blev hon utnämnd till Årets sportpersonlighet i Nordirland, just för hennes insatser i landslaget.

Tufft mästerskap väntar

Trots Furness förmåga att göra skillnad lär Nordirland gå ett tufft mästerskap till mötes. Man lottades in i samma grupp som Österrike, Norge och hemmanationen England, som tillhör en av de största favoriterna att gå hela vägen.

Sett till oddsen finns en gängse uppfattning av att Nordirland kan spela in färst poäng i hela turneringen. Detta då man, tillsammans med Finland, är det lag som ger mest gånger pengarna i händelse av att de står som segrare efter finalen på Wembley den 31:a juli.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer