– Jag motiverades av ilska och ånger varje dag

Bild till nyheten – Jag motiverades av ilska och ånger varje dag
Takumi Minamino ryktas vara på väg till Monaco eller Lyon för £17M. I en öppenhjärtig intervju med sportmagasinet Sanspo i hemlandet berättar "Taku" om den enorma frustration han upplevde den gångna säsongen.

27-åringen gjorde totalt 24 framträdanden (nio från start) för The Reds den gångna säsongen, hans högsta antal sedan övergången från RB Salzburg i januari 2020.

Det blev också tio mål: tre i Premier League, tre i FA-cupen och fyra i Ligacupen – fullträffar som var avgörande för att Liverpool ens skulle kunna bärga två inhemska pokaler.

Efter sitt matchavgörande mål i den näst sista ligamatchen mot Southampton i maj uttalade sig också managern Jürgen Klopp att det var mer eller mindre "kriminellt att inte Minamino får spela mer". 

Men med så begränsat med speltid (14 mål på 55 matcher) är det heller ingen större överraskning att japanen förväntas bli såld i sommar. Monaco, Lyon och även Leeds har nämnts i sammanhanget och Liverpool uppges ha satt en prislapp på £17M.

– Många av de matcher jag spelade var inte av intresse för någon, säger han till Sanspo. Även om jag bidrog i flera av matcherna var det inte mycket till respons. Jag försökte hela tiden inspirera mig själv för att visa mitt värde och körde även personlig träning med Plus Alpha utöver lagträningen.

Svårt att få kontakt med sina känslor

– Jag motiverades av ånger och ilska varje dag. 

– Jag har aldrig haft så mycket ledig tid över som spelare. Det var tufft att bibehålla konditionen och samtidigt ha kontakt med sina känslor i frustration över att inte få spela. Det blev lite bättre under säsongens gång. Det var en besvikelse, men samtidigt lite tillfredsställande på samma gång. 

– Jag gjorde allt för att hjälpa laget varje gång jag fick chansen och det sägs även att jag levererade, men jag tycker inte att det var någon 'big deal.' Jag gjorde bara det självklara, mitt jobb.

En ärlig analys av "Taku", som längtar och förtjänar bättre än att bara få speltid i de inhemska cuperna. Han vet att han behöver få spela regelbundet för att kunna bevisa att han kan leverera på den absolut högsta nivån.

Och han vet att det aldrig kommer att hända på Anfield.


15 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer