Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

– Kunde inte varit stoltare

Bild till nyheten

Jürgen Klopp underströk hur stolt han är över sitt lag efter att de säkrat säsongens andra titel genom att besegra Chelsea i FA-cupfinalen.

Liverpool och Chelsea kunde inte separeras efter 90 minuter och inte heller efter en förlängning hade något av lagen avgjort matchen vilket innebar straffläggning. Väl där var det The Reds som presterade bäst och tog hem FA-cuptiteln efter en 6-5-seger.

– Jag kunde inte vara stoltare över grabbarna, den arbetsinsats de lade ned, hur hårt de kämpade, sa Jürgen Klopp till BBC Sport efter matchen.

– Det var en fantastisk match, det var nervigt i straffläggningen, mina naglar är borta! 

Klopp är nu den första tyska managern att vinna FA-cupen. Han lyckades med bedriften efter en jämn drabbning med Chelsea.

– Det var intensivt. Chelsea hade förtjänat det lika mycket som oss, precis som i Ligacupen - så små är marginalerna, konstaterade Klopp.

– Chelsea spelade fantastiskt bra men i slutändan måste en vinnare koras och ikväll blev det oss. 

– Jag känner verkligen för Chelsea. För andra gången, 120 minuter och de får ingenting med sig, det är tufft. Men jag är väldigt glad för vår skull.

– Vi är "mentality monsters" men idag fanns det även mentality monsters i blåa kläder - det var en straff som var skillnaden.

Bannerbild