Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

– Det här är verkligen speciellt

Bild till nyheten

Jordan Henderson och Kostas Tsimikas är överlyckliga över det faktum att Liverpool tagit hem sin första FA-cuptitel på 16 år.

Det blev återigen en jämn tillställning när Liverpool och Chelsea drabbade samman på Wembley. Efter en mållös ordinarie match och förlängning avgjordes det till The Reds fördel i en straffläggning.

Jordan Henderson pratade med ITV efter att FA-cuptiteln säkrats.

– Vi hade våra chanser, men vi satte inte dit någon av dem. Vi fortsatte att jobba hårt. I förlängningen var båda lagen trötta men vi gav allt. Sedan gick det till straffar och som tur är hade vi flytet med oss igen.

Lagkaptenen är mäkta imponerad av målvakten Alissons insats i finalen.

– Det finns inte ord för att beskriva det! Han är otrolig. I matcherna gör han allt, han är med i speluppbyggnaden, han räddar skott, han är en fantastisk person i omklädningsrummet - han är en fantastisk person.

Kostas Tsimikas blev den som avgjorde finalen med en säker slagen straff.

– Kostas har gjort det bra på straffar. Vi har tränat på dem och han har varit duktig, så han var fylld av självförtroende när han klev fram.

FA-cuptiteln var den enda titeln som laget inte vunnit under Jürgen Klopps ledning.

– Ja, det är stort för oss. Vi ville utmana på alla fronter denna säsong och det tycker jag att vi har gjort. Vi har vunnit Ligacupen och nu även FA-cupen, det är speciellt. Nu har vi några viktiga matcher som väntar så det gäller att återhämta oss snabbt och spela igen på tisdag. 

– Vi ska ge allt i Premier League och i Champions League.

Straffhjälten Tsimikas var strålande glad när han pratade med BBC efter avgörandet.

– Vi gav allt. Jag vill rikta ett stort grattis till spelarna som spelade mest. Vi måste fira vilt, men imorgon är det en ny dag och vi har fortfarande mycket kvar att göra. Vi har matcher i Premier League och en stor final i Champions League.

– Det var väldigt speciellt för mig (att sätta avgörande straffen). Managern frågade mig när jag ville skjuta. Jag sa nummer sju. Varför så långt bak frågade han. Jag sa att jag ville slå nummer sju. Nummer sju gav mig chansen att avgöra matchen och jag sköt åt rätt håll och gjorde mål - jag är väldigt glad för det.

– Det här är någonting vi verkligen har önskat. Det var ett av våra mål inför säsongen. Nu har vi två mål kvar att uppnå. Vi kommer att gå för det och förhoppningsvis kan vi alla vara glada.

Tsimikas har fått ett självklart smeknamn i form av "The Greek Scouser".

– Ja, jag är ingen Greek Scouser. Jag är "The Scouser Greek". Nej jag skämtar bara! Vi måste fira nu men vi har fortfarande en stor final kvar och två matcher i ligan. Vi måste vara 100 procent fokuserade för att nå våra mål.

Bannerbild