– FA-cupen är titeln som saknas

Bild till nyheten – FA-cupen är titeln som saknas
Trent Alexander-Arnold är enormt taggad på att få kliva ut på Wembleys gräsmatta och möta Chelsea i eftermiddag med chansen att vinna FA-cupen för första gången.

Liverpool har goda minnen från Wembley från denna säsong, de besegrade Chelsea i Ligacupfinalen och stod för en briljant insats när de säkrade finalplatsen i FA-cupen genom en 3-2-seger mot Manchester City.

Utöver att de båda matcherna slutade i segrar hade de gemensamt att publiken bjöd på en fantastisk stämning. Mot Manchester City presterade de röda supportrarna så pass bra att de fick spelarna att känna sig som hemma.

– Det kändes verkligen som en hemmamatch, särskilt i den första halvleken, det var helt otroligt, säger Trent Alexander-Arnold. 

– Supportrarna var fantastiska matchen igenom. Det är alltid speciellt att fira tillsammans med dem, det är mäktiga läktare, man bryter nästan nacken om man ska se upp till himlen, det är en speciell arena. 

– När man spelar där vet man att det är en stormatch på gång och att man förtjänat att få spela den, det är en fantastisk plats att spela på som klubb.

När The Reds kliver ut på Wembley i eftermiddag har de chansen att ta hem en FA-cuptitel för första gången tillsammans. Under Jürgen Klopp har laget vunnit Premier League, Champions League, Supercupen, VM för klubblag och Ligacupen, men FA-cupbucklan har ännu inte bärgats.

– Jag tror att det är titeln som saknas för många av spelarna. Som grupp är det den titel vi inte vunnit sedan managern kom in så det är klart att vi vill vinna den, det gäller både mig personligen och kollektivet.

– Det är en extra motivationsfaktor. Det är den vi inte lyckats ta hem ännu. Nu är vi närmare än någonsin vilket är spännande och vi ser fram emot det, jag ser verkligen fram emot att spela på Wembley igen.

Sett till klubben i stort är det 16 år sedan den senaste FA-cuptiteln. Segern kom i en episk final mot West Ham där Steven Gerrard drog till med sitt ikoniska mål i slutskedet för att kvittera innan de drog de längsta strået i straffläggningen.

– Det var en speciell match och något som många supportrar alltid kommer att minnas, det är ett minne man har med sig från uppväxten. Det har alltid varit en stor final, säger Alexander-Arnold.

Dagens final blir en repris på Ligacupfinalen där Liverpool och Chelsea drabbade samman. De båda lagen bjöd på en underhållande match som tillslut avgjordes på straffar till de rödas fördel.

– Det var väldigt, väldigt jämnt, minns högerbacken.

– Det var många mål som dömdes bort med små marginaler och båda lagen hade bra målchanser. Från ett neutralt perspektiv måste de har varit en av de bästa finalerna på länge, trots att det blev 0-0! Förhoppningsvis kan vi underhålla även idag, jag tror det blir en jämn match igen, som alltid mot Chelsea.

– De är ett taktiskt väldrillat lag som vet vad de gör. Det är två olika spelstilar som möts och det brukar innebära bra matcher.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer