Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Senaste nytt inför FA-cupfinalen

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har mött pressen på AXA Training Center inför FA-cupfinalen. Redan i torsdags släppte han nyheten att Fabinho missar matchen men idag kunde han däremot bekräfta att han "helt säkert" är tillbaka till CL-finalen. Och så gav han sin syn på Chelsea, UEFA och drömmen att vinna fler titlar.

Presskonferensen inleddes med att Klopp gav positiva besked kring Fabinho och att skadan är "så lindrig som den kan bli". Och Klopp utgår till 100% från att han åtminstone spelar Champions League-finalen, men kanske också är tillbaka tidigare än så. 

Om att vinna FA-cupen

– Vi vill såklart vinna fler titlar nu när vi har chansen. Det är klart vi vill vinna FA-cupen. Jag har inte vunnit den och tror knappt någon av spelarna vunnit den. Kanske Milly eller?

Reporter: Milner vann 2011 men då satt han på bänken. 

– Spelar väl ingen roll om han satt på bänken? Då har han ju vunnit!

Har Liverpool medvetet inte prioriterat FA-cupen tidigare

– Vi har alltid gett allt för att gå ill final men bara inte klarat det. Du får använda de resurser du har. Men när du börjar en ny resa och bygga ett lag som vi gjorde för 6-7 år sedan då kan du inte räkna med att tävla överallt hela tiden. 

– Nu har vi lyckats bygga en trupp som orkar över alla turneringar.

– Steg 1 med ett nytt bygge är alltid att ta sig till Champions League, så är det. Det ger dig en annan chans att värva spelare. Det är där du måste börja.

– Det har aldrig varit så att vi inte ville gå långt i FA men vi hade inte styrkan att vara konkurrenskraftiga hela tiden. Sen har vi haft riktigt tuffa lottningar många år.

– Men nu är vi här och det är det enda viktiga just nu. Vi är desperata efter att vinna. Chelsea har väl vunnit 3-4 gånger sedan vi vann senast 2006. Uppenbart en bra cuplag som klarat det många gånger.

Om man kan inspireras från FA-semin mot City inför finalen

– Detta blir något helt annat. Men vi måste spela minst lika bra som vi gjorde då. Chelsea är extremt väldisciplinerat. Bra tränare med många smarta lösningar.

– Det är ett system du kan känna igen från andra alg men få som klarar av att göra det lika bra.

– Han (Thomas Tuchel) har dessutom massvis med alternativ. Så blir spännande att se hur han matchar laget imorgon. Vi måste förbereda oss för olika spelar och typer. Werner, Ziyech och Havertz vilade senast så vet inte om det är tanken att de spelar nu kanske.

– Vi kan nog utgå från 5 där bak men resten blir spännande att se och svårt att förbereda. Men vi kommer att göra allt för att vinna.

Hur är Klopps egen relation till FA-cupen

– Klart det är en stor tävling. Jag vet hur mycket den betyder. Det skulle betyda hela världen för oss att vinna. Vi har ett speciellt lag just nu och vi vill verkligen pusha detta laget till att vinna så mycket som möjligt. Du får inte bryta ihop bara för att du inte vinner. Men vi kommer ge allt för att vinna.

– Chelsea kommer tro samma och det blir rött mot blått och båda lagen ska gå för det. Det är en massiv match som väntar imorgon.

– Vi ska såklart utnyttja styrkan från alla fans som är där också.

Om att vara mitt i säsongens momentum

– Det hjälper oss säkert lite att vi satsar hela tiden. Sen vad man vinner till slut får vi se. Jag hade till exempel en mediadag igår och då fick man sitta och prata om både en FA-cupfinal och Champions League-final. Det är en extremt intensiv period.

– Men vi måste komma ihåg att varje match är en enskilt stor match. Finalen imorgon är den största matchen för vissa i laget i hela deras karriär.

– Vi ska göra oss redo och sen ska vi gå för det. Det är en stor match för alla.

Om det kompenserar för det uteblivna Premier League-firandet 2020 att nu spela så många finaler inför sina fans

– Det tråkiga är att vi inte får fira så mycket ändå. När jag vann cupen med Dortmund hade vi parad och firade rejält. Här får vi ha lite rehab så vi kan spela match på tisdag igen. Det vara samma efter Carabao Cup. Säkert match tre dagar senare då också. 

– Men ja, kan man inte njuta nu (av lagets prestationer) och fira och le då vet jag inte vad man vill ha.

– Visst vi kunde varit 20 poäng före City men den världen lever vi inte i.

– Jag hoppas alla njuter av varje sekund av den här resan. Men det är nu det är riktigt, riktigt spännande. Det är nu allt avgörs!

Hur tänker man kring mittfältet utan Fabinho

– Alla spelar är viktiga för mig nu. Alla är med och ger en fight på träningarna. Vi kanske spelar i 120 minuter imorgon och sen har vi match mot Southampton redan på tisdag oavsett. Om vi ska vara redo för allt måste jag kunna använda alla spelare.

Om nya CL-formatet som ska inledas 2024

– Jag har helt ärligt inte orkat sätta mig in i det helt. Men fler matcher vet ni vad jag tycker om. Jag har sagt tillräckligt. Men det är ingen som bryr sig verkar det som.

Angående Klopps kritik mot biljettfördelning till CL-finalen och att UEFA kontaktade honom efteråt

– Ja, de pratade med mig (det var först oklart om UEFA hade pratat med Klopp eller någon ledare i Real Madrid). De förklarade att 93% av pengarna som Champions League genererar går direkt till klubbarna och att de bara behåller en liten del. 

– Men helt ärligt, jag har problem med UEFA oavsett så jag irriterar mig kanske på allt nu. Men att spela Nations League till exempel nu direkt efter säsongen? Det dummaste jag hört.

– Vissa spelare ska rakt in och spela match 70 eller något nu för säsongen. Jag är helt ärligt trött på det. Ta då lite pengar från Champions League om UEFA nu menar att de behöver det. Ge mindre till klubbarna. Skrota Nations League och ge fansen fler biljetter istället.

Bannerbild