Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Son närmar sig Salah i skyttetoppen

Bild till nyheten

Mohamed Salah har varit i förarsätet av skytteligan hela säsongen. Men med droppande form och en Heung Min Son som öser på kan egyptiern nu snuvas på guldskon när säsongen summeras.

Mohamed Salahs senaste ligamål kom mot Manchester United den 19 april och totalt har det bara blivit 6 mål på 14 ligamatcher sedan de Afrikanska Mästerskapen i januari. 

Efter en fantastisk höst toppade Salah skytteligan överlägset och vid en punkt runt årsskiftet var det dessutom med Sadio Mané och Diogo Jota precis bakom sig på andra och tredje plats. 

Men med blött krut i durken har Salah nu tappat det som tidigare var ett stort försprång till övriga spelare. Heung Min Son har flugit fram målmässigt för Spurs de senaste månaderna och följde upp sitt mål på Anfield med mål i North London-derbyt som Tottenham igår vann med 3-0. Vilket betyder att sydkoreanen nu står på 21 mål, bara ett färre än Salah. 

Antonio Conte tog beslutet att byta ut Son med cirka 20 minuter kvar, samtidigt som Arsenal var en man mindre och hade svårt att få ordning på sitt försvarspel. Något som märkbart irriterade Son. 

Tottenham har, precis som Liverpool, två matcher kvar och möter Burnley hemma innan man avslutar med bortamatch mot Norwich. 

För Liverpool väntar Southampton borta och Wolverhampton hemma. 

Tror ni Salah håller ut, eller snuvas han på skytteligatiteln?

Bannerbild