Mané hyllas av lagkamraterna

Bild till nyheten Mané hyllas av lagkamraterna
Sadio Mané visar toppform inför den avgörande perioden av säsongen. Efter de två målen mot Manchester City överöses anfallaren med lovord.

Sadio Mané blev utsedd till matchens lirare i 3-2-segern mot Manchester City efter en fantastisk insats som central anfallare i Liverpools offensiva trio. 

Med sina två mål blev 30-åringen den första spelaren i Liverpool att göra två mål i en FA-cupsemifinal sedan Robbie Fowler gjorde det mot Aston Villa 1996.

– Sadio är en fantastisk spelare. Han kan spela överallt, säger lagkamraten Alisson till The Athletic.

– Diaz spelar mycket ute på kanten där Sadio har spelat under stora delar av sin karriär, men Sadio har visat att han kan spela som nummer 9 också.

– I den rollen har han större frihet att röra sig på planen. Han har så många kvaliteter och bidrar med väldigt mycket med de mål han gör och de chanser han skapar. Det är en bra konkurrenssituation som hjälper till att frambringa den här nivån.

Mané har nu gjort 18 mål denna säsong, redan bättre än fjolårssäsongen. Han har klättrat upp till en 15:e-plats på listan över Liverpools bästa målskyttar någonsin. 

Sedan framgången med Senegal i de Afrikanska mästerskapen har Mané gjort åtta mål på 15 matcher, han har klivit fram när Mohamed Salah haft en något tyngre period utan spelmål på två månader.

– Att spela i en stor turnering, göra det avgörande målet och bli hjälte när man kvalificerar sig till VM, det kan bara göra ens självförtroende starkare, säger Andy Robertson om anfallaren.

– Sadio hade två riktigt fina prestationer med landslaget. Jag vet själv hur det är att spela med Skottland, om det går bra kommer man alltid tillbaka och är på riktigt bra humör.

– Sadio spelar med stort självförtroende just nu och förhoppningsvis fortsätter det så. Han gjorde två fantastiska mål här och hans arbetsinsats var särskilt imponerande.

– Det som är bra med våra anfallare är att de kan spela överallt. Bobby kan spela lite lägre ned i planen, Diogo Jota och Diaz kan spela på båda kanterna, Sadio och Mo kan spela centralt.

Robertson lyfter även fram Salahs insats i semifinalen på Wembley.

– Jag tycker att Mo:s arbetsinsats var på en egen nivå. Han kommer inte att få rubrikerna eftersom han inte gjorde mål. Han förväntar sig att göra mål och det gör även alla andra, men han hjälpte laget enormt mycket och ibland är det viktigare eftersom det är titlar vi vill vinna. Ibland måste man göra lite uppoffringar.

Mané firade nyligen sin 30:e födelsedag, Robertson hoppas att det kan bli ett enda stort födelsedagsfirande när säsongen är avslutad.

– Grabbarna sjöng för Sadio på alla möjliga språk, men det här är inte rätt tid för fester eftersom vi har matcher var och varannan dag där så mycket står på spel. Vi kanske kan spara alla födeledagar till en stor fest efter säsongen.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer