– En speciell dag

Bild till nyheten – En speciell dag
Sadio Mané och Virgil van Dijk var lyriska efter 3-2-segern mot Manchester City.

Liverpools briljanta första halvlek på Wembley lade grunden för 3-2-segern mot Manchester City och en säkrad finalplats i FA-cupen. 

– Idag är en speciell dag, det var inte en lätt match, självklart inte eftersom vi mötte ett av världens bästa lag, sa tvåmålsskytten Sadio Mané efter slutsignalen.

– Om man vinner en sådan här typ av match, särskilt i en semifinal, är det en dröm, en enorm seger. Vi är väldigt nöjda och glada över att ha tagit oss till final.

– Jag tycker att vi spelade bra från första stund. Vi inledde väldigt bra. Alla var på tårna, vi pressade högt. Vi stressade dem till misstag och belönades för det arbetet. Det är Liverpool, det är vår spelstil. Självklart var det inte lätt för dem. Jag tror att det gjorde skillnaden i den här matchen.

– Jag är väldigt glad över att göra två mål för laget. Men idag var lagets prestation helt fantastisk, alla spelare njöt av matchen eftersom vi gjorde rätt saker i rätt tid. Det betalade sig. 

I och med segern lever drömmen om en historisk kvadrupel.

– Vi får se, vi har många matcher kvar att spela men vi ska göra vårt bästa. Det är en dröm, helt klart. Vi kommer att kämpa för det, konstaterade Mané.

Virgil van Dijk tycker att det blev onödigt nervöst i slutminuterna.

– Ja, vi gjorde det svårt för oss själva i slutet. 

– Vi skapade nog med chanser för att avgöra matchen tycker jag. Vi avgjorde i princip matchen i första halvlek, 3-0, det ska man inte tappa, men när de gör ett tidigt mål i andra halvlek så fick de en boost. Men i det stora hela är vi nöjda med att ha tagit oss till final.

– Vi tog ledningen med 3-0, det var en perfekt första halvlek. Men vi mötte City, regerande mästarna i England, så vi visste att det skulle vara tufft. Det fanns perioder där vi slet rejält. 

Van Dijk fick en avslutande fråga om vad detta resultat kan betyda för laget.

– Jag vet inte. Vi är i final nu, vi har inte vunnit någonting ännu men det är ett stort steg för oss. Som grupp är det nog den enda turneringen vi inte har vunnit så kommer att ge allt oavsett om det är Chelsea eller Crystal Palace vi möter. Det kommer att bli tufft oavsett vad. Nu måste vi återhämta oss inför en viktig match på tisdag.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer