Det måste Klopp ändra inför semin mot City

Bild till nyheten Det måste Klopp ändra inför semin mot City
Veckans Speltips vänder sig till medlemmar och följare som gillar att betta på Liverpool i synnerhet och på fotboll i allmänhet.

Mindre än en vecka efter det dramatiska ligamötet ställs Liverpool och Manchester City mot varandra igen i FA-cupens semifinal på Wembley på lördag, med avspark kl 16.30.

Liverpools mittfält pekas nu ut som det som behöver ändras för att besegra Guardiolas mannar.

I söndags gick en av säsongens mest efterlängtade – och fruktade – matcher av stapeln på Etihad Stadium. Slutresultatet skrevs, som bekant, till 2–2 för andra gången den här säsongen.

Men när världens just nu kanske två bästa fotbollslag möts igen är oavgjort inget alternativ.

I FA-cupmötet på lördag ska en finalist koras.

Matchen kommer sannolikt vara en del av veckans kupong på ATG:s nya fotbollsspel Big 9. Vill du spela på Liverpool-City tillsammans med åtta andra europeiska stormatcher? Då kan det vara en fördel att ta del av gratis Big 9 tips varje lördag. På så sätt får du reda på all viktig information och samtliga förutsättningar kring matcherna på kupongen.

Mittfältet pekas ut som en svaghet

Liverpool och City har nu känt på varandra och kan utefter sina lärdomar slipa på taktiken för att gå segrande ur lördagens semifinal. Hur Jürgen Klopp kommer anpassa matchplanen och laguttagningen vet bara han själv, men många fans och experter har en tydlig åsikt om vad som behöver ändras: mittfältet.

I den första halvleken av mötet på Etihad lyckades City skölja över Liverpool gång på gång. En stor anledning varför var att Liverpools mittfält inte lyckades kontrollera och avstyra den ljusblåa anfallstaktiken.

Fabinho och Henderson ifrågasatta

Fabinho hade en svår eftermiddag i Manchester. Brasilianaren blev förbisprungen gång på gång. Inte minst vid Kevin De Bruynes 1–0-mål, som uppkom av en frispark Fabinho själv orsakat.

Liverpool Echo gav honom en 4:a i betyg, vilket är lägst av samtliga spelare. På LFC.se:s spelarbörs fick 28-åringen det svala betyget 2.64.

Lagkapten Jordan Henderson, som länge varit en av Liverpools mest pålitliga spelare, fick förtroende att starta matchen mot City. Detta trots att 31-åringen historiskt sett tenderat att ha svårt mot lag som driver upp tempot.

När City höjde farten fick Henderson kämpa för att hänga med. Och när Liverpool hade bollen lyckades han inte hitta några särskilt kreativa passningsvägar. Flertalet fans menar nu att Klopp borde peta Henderson i cupsemifinalen.

Keita kan vara lösningen

Många är de supporters som menar att Henderson inte borde starta nästa match mot City och vänder sig nu till Naby Keita.

Han fick hoppa in i den 78:e minuten i söndagens match, då han ersatte just Henderson och bidrog med mer kreativitet på mittfältet.

presskonferensen inför CL-mötet mot Benfica sa Klopp att hans laguttagning inte påverkas av att de ska möta City i helgen.

 Men när Keita nu fick 90 minuter i benen i 3-3-matchen i returmötet på onsdagskvällen är den stora frågan om 27-åringen är fräsch nog att starta semifinalen på lördag.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer