Senaste nytt inför Benfica

Bild till nyheten Senaste nytt inför Benfica
Jürgen Klopp och Alisson har mött pressen inför den stundande kvartsfinalreturen mot Benfica. Här kan du se presskonferensen samt ta del av en textad sammanfattning.

Jürgen Klopp 

Om hur han tänker kring laguttagningen:

– Den kommande matchen (mot Man City i FA-cupen) påverkar inte överhuvudtaget hur jag ställer upp laget i den här matchen. Men den förra matcher gör det. Vi får se. Vi har ett intensivt schema, vi har inga skador vad jag vet just nu, men vi måste se över truppen för att se vilka som är pigga nog för den här matchen.

– Det är en superviktig match. Vi vann med 3-1 förra matchen och vissa kan tänka att det är klart och ha fokus på nästa match mot City. Vi ser på det lite annorlunda. Det är en jätteviktig match för oss, vi kämpade så hårt för att kvala in till Champions League förra säsongen och nu kan vi nå semifinal, vi vill visa att det här betyder mycket för oss.

Om Benfica:

– Jag gillade verkligen matchen borta, det var många delar jag gillade. Det såg ännu bättre ut på analysen än live!

– Benfica är väldigt aggressiva i sitt försvarsspel och vill spela fotboll. De har Darwin längst fram, om man inte stoppar Weigl på mitten får man problem, de har snabbhet med Rafa och så vidare.

– Som det alltid är i halvtid, man vet mer om motståndaren så man justerar lite och kör vidare.

Om rivaliteten med Man City kan locka honom att förlänga kontraktet:

Journalisten lyfte fram att Pep Guardiola hade sagt att han är beredd att stanna i City i 10 år till och att han kommer minnas tillbaka på rivaliteten med Liverpool som den bästa.

– Vad har min framtid med Peps att göra? Om Pep vill stanna för alltid i City så får han gärna göra det, men det har ingenting med mig att göra.

Om truppen kan lära sig av att gå för fyra titlar:

– Man kan inte gå för fyra titlar, man är med i fyra turneringar. Vi har denna säsong varit tillräckligt bra för att inte åka ur tidigt, men spelschemat vi har nu.. den enda match jag tänker på nu är Benfica, sedan spelar vi mot City på lördag, sedan United, sedan Everton, därefter - om vi går vidare imorgon - har vi en semifinal, sedan tyckte Premier League att de skulle ge oss Newcastle borta 13:30.

– Spelschemat och hur folk använder Liverpool nu när alla vill se dem. Jag vet att jag pratar mycket om det här men det är inte OK. Om vi spelar en semifinal i Champions League, om du hittar någon annan liga och tv-bolag i världen där de lägger en match för ett sådant lag lördag 13:30 - det är som att sätta krokben för dem.

– Det är därför det aldrig händer (fyra titlar), för ingen bryr sig om sådant här.

– Vi är fortfarande med i tre turneringar, vi mötte nyss City och märkte hur tufft det var, hur kan jag sitta och tänka på andra turneringar. Vi möter Benfica imorgon, hur kan jag tänka på att vinna Champions League? Det gör jag inte. Vi försöker bara få ut så mycket som möjligt från truppen.

Om att leda med två mål:

– Det är bättre (än att leda med ett). Jag kan bara säga det som det är, om det hade varit en match där vi ledde med 3-1 i halvtid så har man en bra grund att stå på, men om de gör ett mål, vi kände det mot Inter, då förändras matchen.

– Vi måste se till att de verkligen känner att Anfield inte är en plats man vill komma till. Vi måste vara arga på ett bra sätt.

Om något stuckit ut med Luis Diaz:

– Jag visste inte hur mycket han gillade att träna. Jag har nog aldrig sett något liknande, han kan inte sluta le på träning. Allt annat, förutom hur snabbt han skulle anpassa sig, visste vi.

– Alla spelare vi värvat under åren har varit glada när de kommit hit. Luis har varit här i cirka två månader och det är verkligen kul att se hur mycket han gillar att träna.

Om vad han tror om Benficas taktik:

– Jag vet inte. Vad jag vet är hur jag hade agerat, jag hade kört på i full fart, satt press, försökt göra mål tidigt. Det är vad man gör och vad vi förväntar oss.

– Benfica respekterade oss inför matchen precis som vi respekterade dem, men de kände nog under matchen att de var ganska bra med i vissa delar. Men jag har dåliga nyheter till dem: nu är det på Anfield. Det är Anfield. De spelar inte bara mot oss de spelar mot hela publiken. Vi hoppas att vi kan utnyttja det. Vi vill vara det lag ingen vill möta, förhoppningsvis kan vi vara det imorgon.

Om denna trupp är den bästa han haft i Liverpool:

– Ja.

– Vi har alltid haft bra lag här, men nu har vi en större trupp med enorm kvalitet. Alla är skadefria just nu. Vi har mer erfarenhet, vi känner varandra bättre.

Om Benficas Darwin:

– Han ser väldigt bra ut, eh? Och så är han en skaplig spelare också! Riktigt bra, det måste jag säga. Jag visste det innan, men han spelade i princip rakt framför mig i dueller med Ibou, han är stark, snabb, kylig vid avslutet. Han är riktigt bra, om han håller sig skadefri har han en enorm karriär framför sig.

Alisson Becker

Om Edersons kyla när bollen höll på att passera mållinjen:

– Han såg lugn ut, men jag tror att hans hjärta slog ganska snabbt! Men Ederson är sådan, han är lugn och självsäker. Han är riktigt bra på det han gör.

Om att Liverpool inte vunnit tillräckligt mycket:

– Jag tycker att vi har vunnit mycket under de senaste åren, vi har vunnit Champions League, Premier League, Ligacupen, vi slåss fortfarande i FA-cupen, vi har vunnit VM för klubblag. Jag tycker att vi har uppnått mycket, men vi är inte nöjda eftersom vi fortfarande spelar och då spelar vi för titlar.

Om vad som krävs för att gå vidare till semi:

– Benfica är ett riktigt bra lag vilket de visade i den första matchen. Vi ledde med 2-0, men när de gjorde 2-1 levde matchen igen. De hade några chanser men vi kunde göra ett tredje mål vilket ger oss en bra fördel.

– Vi har dock fötterna på jorden och är fullt fokuserade på att ta oss vidare.

Om han pratat med Ederson:

– Vi pratade inte om händelsen (vid mållinjen), men vi pratade lite efter matchen om hur intensiv och bra matchen var. Sedan pratade vi lite om familjen också. Han var inte med på senaste landslagssamlingen så jag frågade hur hans familj mådde och så, det var allt, inte så mycket fotbollssnack.

Om förtroendet för backlinjen:

– Det är enormt stort. Jag har klasspelare framför mig, oavsett vem som spelar presterar de på högsta möjliga nivå, jag är väldigt glad över att vara en del av det här laget.

Om Benfica:

– Det var en tuff match senast, de har snabba anfallare, jag känner Everton från Brasilien så jag vet vad han kan göra.

– Vi är redo att ta oss an dem och försöka nå vårt mål.

Om att "fira" räddningar:

– Jag gör det efter matcherna, under match är det inte rätt läge att fira för mycket. Man kan göra en räddning men sedan släppa in ett mål direkt efter. Ute på planen har vi inte tid att fira räddningar, men jag gillar att fira de mål vi gör.

Om hur han hanterar det tuffa spelschemat:

– På den här nivån måste man vara förberedd för det här, vilket vi är. Vi har en bra stab som hjälper oss med träningen varje dag. Vårt mål är att spela så många matcher som möjligt.

– Vi vill vinna allt. Det är inte lätt, ibland är man trött, men man måste tänka att man har energi nog för att ta sig an alla utmaningar.

– Om man är trött efter en match kanske man tänker att spelschemat är galet, men vi är fokuserade på våra mål och nu är det Benfica som gäller.

Om han tänkt på att kliva fram på hörna igen om det behövs:

– Haha, om det behövs är det självklart att jag kliver fram! Men det är tränaren som bestämmer hur jag ska göra.

– Mot West Brom var det John (Achterberg) som var den som ropade att jag skulle gå upp. Om de säger åt mig att kliva upp så gör jag det, annars inte, vi har tillräckligt med spelare som kan göra mål.

– Jag hoppas att det inte ska behövas, men om det kommer till ett sådant läge gör vi allt vi kan för att försöka vinna matcher.

Om prat om titlar i truppen:

– Vi pratar inte så mycket om det, vi är i en stor klubb och då vill man uppnå stora saker, målen är högt ställda och det enda vi fokuserar på är den utmaning som väntar.

– I början av säsongen börjar vi drömma och sätta mål, man förbereder sig för allt som komma skall. Sedan spelar man och ser hur långt laget kan nå. Man möter tuffa motståndare hela tiden.

– När man väl når en final så vet man hur nära man är en titel, men vi vill vinna alla matcher vi spelar.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer