Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Rush varning inför CL-kvarten mot Benfica

Bild till nyheten

Veckans Speltips vänder sig till medlemmar som gillar att betta på Liverpool i synnerhet och fotboll i allmänhet.

Utfärdar varning för Benfica

Trots förlusten på Anfield lyckades Liverpool slå ut Inter och klättra till nästa gren i Champions Leagues slutspelsträd. Där står skrällaget Benfica för motståndet och Liverpool betraktas som stora favoriter. Men legendaren Ian Rush skickar nu en varning till LFC-spelarna inför dubbelmötet.

– Man vet aldrig vad som kan hända under Europakvällar, säger Rush enligt sajten The Sport Review.

Liverpool har gått starkt i årets Champions League. Gruppspelet klarades av utan någon plump i protokollet och 2–0-segern på San Siro räckte för att avancera till kvartsfinalerna. 

Nu står Benfica som nästa hinder på vägen mot den stora finalen – ett hinder som enligt många inte är allt för högt.

Så stora favoriter är Liverpool

Gambling via internet har växt sig allt större på senare år. Exempelvis är det många som vill lära sig pokerregler för att kunna spela Texas Hold’em online. Men självklart finns också en lång rad spelsajter med odds på det mesta som rör Liverpool, däribland CL-kvartsfinalerna mot Benfica.

Enligt oddsen blir den första matchen, som spelas i Lissabon på Estádio da Luz tisdag den 5 april, en ensidig historia. Få spelsajter erbjuder odds över 1.40 för rak Liverpoolseger. Detta trots Benficas hemmaplansfördel. 

Sannolikheten att Liverpool står som totalsegrare över två möten bedöms vara ännu större. Här cirkulerar oddsen kring några decimaler över 1 gånger utdelningen.

Det är inte bara oddssättarna som sätter hög tilltro till Liverpool, även fans och experter menar att laget bör ta sig vidare. En av de som uttalat sig i frågan är Liverpool-legendaren Ian Rush (bilden ovan). Ex-anfallaren, som är den som gjort flest mål i Liverpool-tröjan, är övertygad om att Benfica inte har kraft nog att stå emot i två möten.

Rush menar att Liverpool fick precis den lottning man ville ha, men att det gäller för spelarna att se upp.

– Jag förväntar mig att Liverpool går vidare men de behöver vara försiktiga så de inte underskattar motståndet, för man vet aldrig vad som kan hända under Europakvällar och det är det som gör dem så speciella, säger legendaren.

Ett ”misstag” att utmålas som storfavorit

När det stod klart att Liverpool skulle ställas mot Benfica fick Jürgen Klopp direkt frågan om hans initiala reaktion. Tränaren var snabb med att poängtera att han ser fram emot sitt första möte med Benfica, men konstaterar också att det blir en tuff uppgift.

Till Liverpools officiella hemsida säger Klopp att han vet att många kommer utmåla Liverpool till stora favoriter, men att det är det första misstaget man kan göra.

– Vi har varit i den här branschen för länge för att göra sådana misstag, säger Klopp och tillägger att han har stor respekt för det storklubben Benfica gör just nu.

Jämför Benfica med Liverpool 2005

Det storklubben Benfica gör just nu är mer specifikt att imponera i Champions League. Laget från den portugisiska huvudstaden slog ut Barcelona ur gruppspelet, och såg i åttondelsfinalen till att favoriten Ajax gick samma öde till mötes.

I ligan, däremot, har det gått tyngre för Benfica. Laget placerar sig just nu på en tredjeplats i tabellen, bakom ledande FC Porto och stadsrivalen Sporting CP.

Ian Rush liknar Benficas situation vid Liverpools år 2005. LFC hade det tufft i Premier League men kom till sin rätt i Champions League och gjorde finalen i Istanbul till en av klubbens bästa kvällar någonsin.

– Kanske kan Benfica hämta inspiration från det? säger Rush.

Bannerbild