Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Satsar på 'nya Fabinho'

Bild till nyheten

Det senaste på tapeten är att Liverpool ställt in siktet på att hämta in 'nästa Fabinho'. Återigen en defensiv innermittfältare från AS Monaco. Samtidigt har Neco Williams kanske spelat sig till en försäljning till sommaren.

Neco Williams

Fulham har haft en fin säsong i The Championship och är på god väg att knipa en direktplats tillbaka till Premier League inför 2022/2023.

I januari var Liverpool mycket nära att göra klart en affär med Fulham angående Fabio Carvalho. Den affären hann inte bli klar i tid, men Neco Williams hann däremot skickas ut på lån till Londonklubben. Sedan dess har den unge ytterbacken varit en stor framgång. 

Den 20-årige walesaren har roffat åt sig en startplats och hunnit spela 10 matcher för The Cottagers. På dessa 10 matcher har Williams hunnit med två assist, två mål och fyra hållna nollor och har därmed imponerat stort. Så stor att Fulham ska vara villiga att behålla Neco till nästa säsong. Fulham kan både tänka sig ytterligare lån, men också försöka få till en permanent affär. Diskussioner och förhandlingar förväntas dras i gång vid säsongens slut.

Källa: Sunday Express

Ryktets trovärdighet 0-5: 4

Aurelien Tchouameni

Monacos mittfältare Aurelien Tchouameni var ett hett ämne redan under sommaren 2021, men stannade då i AS Monaco. Nu, efter två fina säsnger ryktas 22-åringen till storklubbar som PSG och Real Madrid. Även Liverpool är bland de intresserade.

Tchouameni trivs bäst i den defensiva mittfältsrollen, likt den Fabinho har, och skulle därmed kunna avlasta brasilianaren på positionen. Det blev trots allt succé senast The Reds hämtade in en defensiv mittfältare från Monaco!

Liverpool och Chelsea ska vara de två engelska klubbarna som följer den franske landslagsmannen, som redan slagit sig in i Didier Deschamps mannskap. 

Monaco betalade Bordeaux 20M euro för spelaren för två år sedan och ska nu begära 50M euro för att släppa honom. 

Marca rapporterar att en flytt till Real Madrid verkar osannolik då Real säkrade Edouardo Camavinga i somras och har andra prioriteringar som Mbappé och Haaland till sommarfönstret. Liverpool däremot blev dels nyligen av med Wijnaldum, men står också med ett allt mer åldersdiget innermittfält, där Thiago fyller 31 år i april, Henderson är 32 år i sommar och både Fabinho och Oxlade-Chamberlain fyller 29 senare i år.

Källa: FootMercato (på franska) och Marca

Ryktets trovärdighet 0-5: 2

Divock Origi

Som det rapporterats om på sajten tidigare verkar en flytt vara det mest trovärdiga scenariot för belgaren som skrivit in sig i historieböckerna för The Reds. Nu rapporterar italienska medier att det bara är en tidsfråga innan AC Milan kan bekräfta övergången av Divock Origi. 26-åringen ska vara väldigt mån om att få skriva på för den italienska giganten som ser ut att vara på väg mot sin 19 ligatitel.

Milan förbereder ett kontrakt om 3-4M euro netto per år och ska känna sig trygga i att affären kommer att kunna ros i hamn. Det enda som kvarstår rapporteras vara agentarvodet som kan komma att bli en saftig summa då spelaren kommer gratis. 

Eftersom anfallarens kontrakt går ut till sommaren kan ett så kallat 'pre-contract' skrivas redan nu och en affär kan komma att bekräftas redan under nästa vecka.

Källa: TuttomercatoWebb, Football Italia

Ryktets trovärdighet 0-5: 5 

Bannerbild