Quantcast

Nästa match (Premier League)

Crystal Palace klubbmärke Crystal P (H)

måndag 15 aug 21:00

Kan Liverpool bli första lag att bärga kvadrupeln?

Bild till nyheten

Veckans speltips vänder sig till dig som gillar att betta på Liverpool i synnerhet och på fotboll i allmänhet.

Inget lag i fotbollshistorien har någonsin lyckats vinna alla fyra titlar under en och samma säsong. Nu lyfts Liverpool fram som en kandidat att bärga kvadrupeln, men enligt Klopp är det galet bara att tänka i de banorna.

För endast ett par månader sedan såg säsongen ut att sluta i något av ett misslyckande. Men sedan dess har Liverpool knappat in på Manchester City i ligatoppen, avancerat till kvartsfinal i FA-cupen, skaffat sig fördel i Champions League-slutspelet och lyft en Carabao cup-pokal. Nu hörs annat ljud i skällan.

Diskussionerna om att Liverpool kan bli första lag att vinna kvadrupeln har blossat upp på allvar. Men när Jürgen Klopp fått frågan om lagets möjligheter att vinna fyra titlar har han nästintill sparkat bakut.

– Vi är inte i närheten av att tänka på så galna saker, säger managern.

Liverpools chanser enligt oddsen

Så, hur ser Liverpools chanser till kvadrupeln egentligen ut? För att ta reda på svaret vänder vi oss till oddsen. Om du vill betta på att Liverpool lyckas med den sensationella prestationen kan du vända dig till bettingutanlicens.org, där du kan hitta bettingsajter som erbjuder odds på samtliga LFC-matcher och turneringar.

Premier League

I inledningen av säsongen tappade Liverpool ett gäng oväntade poäng. Oavgjort mot bland annat Brentford och Brighton samt förlust mot West Ham gjorde att Manchester City kunde dra ifrån i toppen.

Liverpool står nu i en svit om sju raka ligamatcher utan förlorade poäng, vilket gjort att gapet till City endast är sex poäng stort. Ha i åtanke att Liverpool har en match mindre spelad än de ljusblåa från Manchester. Dessutom möts de två kandidaterna i, vad som kan bli, en mycket avgörande match på Etihad Stadium den 10:e april.

Trots den lilla poängskillnaden står City i odds omkring 1,25 att vinna ligan. Oddsen för att Liverpool ska köra om står just nu i 3,75 hos en rad spelsajter.

FA-cupen

Efter 2-1-vinsten mot Norwich stod det klart att Liverpool avancerar till FA-cupens kvartsfinal. Där görs man sällskap av bland andra Chelsea och ligatitelrivalen Manchester City. Liverpool kommer att möta Championship-klubben Nottingham Forest söndag den 20 mars, vilket är första gången lagen emellan sedan 1999. 

Det är också det första cupmötet sedan den katastrofala semifinalen på Hillsborough i april 1989 då 96 Liverpool klämdes till döds.

Liverpool har under Klopps ledning aldrig tidigare tagit sig till kvartsfinal i FA-cupen, vilket kan vara en av anledningarna att man står i det relativt höga oddset 3,75 att vinna. Även här gäller City som huvudfavorit, till oddset 2,60.

Champions League

Man gick rent i Champions league-gruppspelet och har skaffat sig en 2-0-fördel inför åttondelsreturen mot Inter på Anfield ikväll, tisdag. Med ena foten i kvartsfinalerna räknas Liverpool som den näst största favoriten att få lyfta pokalen på nya finalarenan Stade de France.

Hos många spelbolag står LFC-seger omkring oddset 5,00. Inte heller här lyckas man skaka av sig City, vars odds står i cirka 3,25.

Tredje gången gillt?

Oddsen skvallrar om att Liverpool är nästfavoriter bakom City vad gäller samtliga tre kvarvarande titlar. Och visst är Klopp medveten om att det är långt kvar tills man kan räkna hem fyrfaldiga pokallyft.

– Inget lag i den engelska fotbollshistorien har vunnit kvadrupeln, eller hur? Det är för att det är oerhört svårt, sa Klopp på en presskonferens.

Att det är svårt att vinna kvadrupeln råder ingen tvekan om, men faktum är att Liverpool varit nära förut. Säsongen 1983–84 vann man ligan, ligacupen och den europeiska cupen, för att till slut förlora mot Brighton i FA-cupens fjärde omgång.

Även säsongen 2000/01 vann laget tre titlar, men föll på målsnöret när man slutade trea i Premier League. Kanske är det tredje gången gillt som gäller för Liverpool?

Bannerbild