Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– Hade väl dödat mig om jag missat

Bild till nyheten

Fabinho mötte idag pressen inför morgondagens match mot Inter. Frågorna handlade dock mer om Liverpools fina form och finalsegern från förra helgen. Och han erkände att det var höga insatser när han valde att gå för en "Panenka" i straffläggningen.

Om att ta säsongens första titel förra helgen

– Det är alltid bra att vinna titlar. Media pratar om att vi kan vinna fler. Vi tar match för match och att vinna 2-3 turneringar är svårt. Nästan omöjlig skulle jag säga. Fyra ännu svårare såklart. Det är svårt att hela tiden återhämta sig för nästa match. Men vi roterar och en stark trupp som gjort det möjligt att slåss på alla fronter så här långt och vi vill mycket mer. Spelar man i Liverpool vill man alltid vinna allt man är med i. Men nu är första steget att vinna mot Inter och gå vidare. 

Hur svår utmaning väntar imorgon

– Inter är ett väldigt bra lag. Senaste åren det bästa italienska laget. Vet inte om de leder ligan just nu (de ligger tvåa, reds. anm) men spelar alltid bra. Första halvlek i första matchen var de bättre än oss. De hade sina chanser och sitt skott i ribban. Sen i andra var vi lite mer distinkta. På denna nivån måste man sätta de chanser man får. 

– Imorgon är vi dessutom på Anfield och har fansen i ryggen. Gäller att vi direkt får upp vår intensitet och inte ger dem känslan att de är med i matchen. Måste spela våt spel och försöka döda matchen så snabbt vi kan.

Får man energi av att ha chans på titlar i tre turneringar till

– Det är klart det är kul att vara kvar i alla tävlingar. Det är fysiskt tufft men vi kan också ge alla spelare en chans att vara med mycket och spelare som inte spelar i vissa turneringar spelar i andra och coachen kan använda alla sina spelare. Nu som förra helgen var det första gången jag spelade final i en inhemsk cup för Liverpool och nu är det också första gången vi kommit till en kvartsfinal i FA-cupen. Det är alltid kul att nå nya nivåer. Som jag sa innan är vi Liverpool och vi försöker vinna allt. Nu gäller det för oss att vara fysiskt och mentalt redo. 

Om sin "Panenka"-straff mot Chelsea

– Haha. Dagen innan tränade jag på "Panenkan" med Luis Diaz när vi stannade kvar efter träningen. Men utan målvakt i målet. Men då sa jag till honom att om det blir straffar så kör jag denna. Han trodde inte mig men direkt jag gick fram mot straffen visste jag att det var den jag skulle köra.

Krävs det speciellt självförtroende för att våga?

– Kanske lite Du måste veta att om du missar kommer de vilja döda dig i omklädningsrummet sen (skratt). Men jag kände att jag bara kör.

Exakt ett år sedan 0-1 hemma mot Fulham. Nu är det nya tider?

– Jag tror att just efter den matchen var förtroendet lägst. Det var ju inte den enda vi förlorade under den tiden. Det blev massa matcher på rad hemma. Men här någonstans efter denna började en del saker ändras. Leipzig kom efter den. Allt ändrade sig mentalt för oss. Det var botten.

– Sen från start inför denna säsongen kom flera spelare tillbaka. Jag slipper spela mittback vilket är bättre för både mig och laget (skratt). Mindre skador nu som gör oss starkare. På Anfield med fansen i ryggen är vi också otroligt starka. Och den styrkan måste vi använda, men såklart också vinna på bortaplan, om vi vill slåss om alla titlar.

Om att truppen kanske är bättre än någonsin

– Ja, kanske... vi har haft mycket tid att spela tillsammans (stommen). Samtidigt tappat en del riktigt viktiga spelare. Gini till exempel. Men också spelare som Shaqiri, Lovren… sen såklart fått in nya. Men framförallt har vi som spelat tillsammans länge hittat varandra ännu bättre. Staben runt oss gör oss bättre.

Luis Diaz direkta succé

– Ja, wow, det är otroligt imponerande. Varit här en månad och spelar redan på högsta nivån. Var nog bäst på planen mot Chelsea i finalen och det var typ hans tredje match. Det är inte lätt att bara komma in i nytt lag och ny liga. Intensiteten i Premier League kan vara svår, men det ser redan ut som att han spelat här hur länge som helst. 

Om att ha Trent som högerback och alla hans assists

– Det handlar inte bara assist. Han är viktig i spelet. Han hittar ytor och hittar alltid lösningar. Alla hans passningar är viktiga. Sen har han utslagsgivande faktor med alla assists såklart. 16 assists för en back är helt otroligt och då har vi 3-4 månader kvar att spela. När jag ser honom spela är han inte riktigt en högerback för mig. Han är mer en nummer 8 eller nummer 10. Låt oss bara hoppas han fortsätter så här och då kan han nog bli den bästa högerbacken i världen genom tiderna.

Bannerbild