– Låt oss skapa en speciell stämning

Bild till nyheten – Låt oss skapa en speciell stämning
Jürgen Klopp hoppas att söndagens framgång kan bidra till en extra speciell stämning på Anfields läktare när Norwich kommer på besök.

Redan ikväll är Liverpool i spel igen efter söndagens triumf i Ligacupen. Norwich kommer på besök till Anfield för en match i FA-cupens femte runda. Detta skriver Jürgen Klopp i matchprogrammet inför matchen.

"Ligacuptiteln var någonting speciellt för alla oss. Det är så många delar av det hela som får mig att bli överlycklig."

"Först av allt för att det är en turnering som verkligen innefattar hela vår trupp, även de yngre spelarna. Den här turneringen handlar om resan. Man får inte lyfta pokalen på Wembley utan att många har bidragit med viktiga insatser på vägen dit."

"De här matcherna kommer i en del av säsongen där laget ställs på enorma prov. Premier League-matcher, Champions League-matcher och landslagsfotboll. Alla måste bidra. Vi har ingen chans utan alla våra spelare."

"Den värsta delen av mitt jobb är att göra människor som inte förtjänar det besvikna. När jag valde en trupp som i söndags var det riktigt tufft. Men även de spelarna som inte var med i truppen, segern var lika mycket deras med tanke på vad de gjort för oss och klubben."

"Det är inte den bästa jämförelsen, men om man vinner en ligatitel är det inte bara de spelarna som spelar i den sista matchen som anses vara mästare. Det är allihopa. Detsamma gäller i Ligacupen. Vi vann tack vare det som hände mot Norwich borta, Preston borta, Leicester på Anfield och i de två matcherna mot Arsenal."

"Den andra delen som gjorde söndagen otrolig var möjligheten att fira tillsammans med supportrarna. Liverpoolsektionen på Wembley... wow! Jag menar verkligen wow! Stämningen var något jag kommer minnas för resten av mitt liv. De fanns med oss i varje sekund av matchen och efteråt kändes det som en fest."

Klopp fortsatte genom att beröra den hemska situationen i Ukraina.

"Jag är ingen politiker eller diplomat och jag vet att mina ord inte betyder någonting, men jag ber varje dag för att den här galenskapen ska få ett slut innan fler oskyldiga människor dör."

"Jag har varit i Ryssland under min karriär och jag känner människor från Ryssland, de är människor med kärlek i sina hjärtan. Det här är inte representativt för dem. Det är inte i deras namn."

"Att stötta Ukraina nu handlar om att stötta mänsklighet kontra brutalitet."

"Så ja, att fortsätta att förbereda sig inför fotbollsmatcher med detta i åtanke är inte lätt, men det är ett jobb vi måste göra. Som vi såg i söndags ger fotbollen oss chansen att hitta glädje som kollektiv."

Han förväntar sig en rejält tuff match mot Norwich ikväll.

"Jag vet inte vilket lag jag kommer att välja, men jag vet att vi kommer att ta oss an matchen med ett mål och det är att vinna. Norwich kommer att ha samma mål. Det blir en tuff match."

"Den spelas i Anfields strålkastarljus. Jag är säker på att det kommer vara en härlig stämning bland supportrarna efter söndagens match. Det är härligt."

"För oss kan vi inte tillåta att hänga kvar i matchen mer än att vi ska ta med oss en positiv känsla och hunger efter mer. Jag vill att vi som lag ska vara fullt fokuserade på uppgiften. Titeln vi vann kommer inte spela någon roll när det är dags för avspark. De titlar vi fortfarande kan vinna är irrelevanta. Det enda som kan uppnås är avancemang i FA-cupen. Så låt oss lösa det. Vi ska ge det ett seriöst försök."

"Låt oss göra både insatsen och stämningen speciell. Väldigt speciell. Vi kan göra det om vi bestämmer oss för det."


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer