– En fantastisk spelare vi jagat länge

Bild till nyheten – En fantastisk spelare vi jagat länge
Jürgen Klopp har sagt sina första ord om nyförvärvet Luis Diaz och han skräder inte på orden. Han hyllar också ägarna och den sportsliga ledningen som fick agera snabbt och effektivt för att säkra signaturen.

25-årige Luis Diaz är klar för Liverpool och i en intervju med den officiella hemsidan uttalar sig Jürgen Klopp om en fantastisk spelare som han länge velat värva. Och han tackar även alla parter som varit involverade i en svår affär. 

– Jag kan inte vara lyckligare än vad jag är nu, inledde Klopp med.

– Jag har alltid trott på principen att en spelare du värvar i januari ska också vara en spelare du hade velat värva till sommaren. Och så är verkligen fallet med Luis. Det är en fantastisk spelare som vi velat ha till klubben väldigt längre. 

– Vi tror han har allt som behövs för att passa in i vårt spel och för att fungera i Premier League. Han har både fysiken och mentaliteten. Han är hungrig på framgång och vet hur hårt man måste jobba för att nå sina mål. Han är en kämpe, ingen tvekan om det. Och dessutom en talangfull spelare med tekniska egenskaper med en näsa för målet. 

Klopp menar att också att FC Porto är en fantastisk plantskola för fotbollsspelare och även om han velat ha Luis länge så var det extra skönt att se honom mot just sitt eget lag vid två tillfällen under säsongen när Liverpool och Porto möttes i Champions League. 

– Det här laget har förtjänat att toppas upp med ännu mer kvalitet. Och när vi mötte Luis tidigare under säsongen såg vi vad han är kapabel till. Han kan ställa till med fara för alla motstånd och han har en mentalitet som alltid utgår ifrån att hjälpa sitt lag. 

– Porto är en fantastisk förening som skolar spelare på absolut bästa sätt. Det är en klubb med klass även om de självklart har varit tuffa vid förhandlingsbordet. 

Klopp är också tacksam över att både nationsförbund och Liverpools egen sportsliga ledning hade möjligheten att agera snabbt och effektivt med bara en dag kvar till transferfönsret stänger, med tanke på att Luis Diaz fortfarande är upptagen av landslagsspel några dagar till. 

– Jag vill verkligen passa på att tacka Colombia och deras nationsförbund. De har hjälpt oss väldigt mycket med logistiken. Vi vet att de har en viktigt match på tisdag (mot Argentina) och jag om någon vet hur viktigt det är med bra förberedelser. Så att vi ändå fått uppta lite av både deras och Luis tid, utan att för den saken ha någon inverkan på deras egna planer, har ändå betytt mycket. 

– Jag vill också tacka ägare och sportslig ledning för hur snabbt de agerade när vi såg den är chansen att få affären klar redan nu. 

Luis Diaz är en spelare som brukar ha utgångspunkt som vänsterytter i en offensiv roll och hans målsnitt från Porto under säsongen (14 mål på 15 matcher) tyder också på att han gärna skär in i banan och attackerar med egna avslut. 

– Luis är en spelare som kommer att hjälpa oss både nu och i framtiden. Han är spelaren vi verkligen ville ha och nu har vi honom här. Så jag är verkligen lycklig, konstaterade Klopp. 


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer