Quantcast

Nästa match ()

 klubbmärke ()

Hyllade bollkallen i stekhet målform

Bild till nyheten

Oakley Cannonier kanske är mest känd för sin snabbtänkthet som bollkalle i den magiska matchen mot FC Barcelona på Anfield 2019. Han är dock fast besluten om att skapa sig ett namn som spelare i klubben och med 23 mål för U18-laget denna säsong ser det sannerligen lovande ut.

Segern mot FC Barcelona som innebar en säkrad plats i 2019 års upplaga av Champions League är en av Liverpools största kvällar på Anfield någonsin.

Det var den kvällen det ikoniska "corner taken quickly... Origi"-målet gjordes och faktum är att då 14-årige Oakley Cannonier spelade en viktig roll som bollkalle. Hans snabba agerande gav Trent Alexander-Arnold möjligheten att hitta in till Divock Origi innan Barcelona-försvaret hunnit organisera sitt försvar i straffområdet.

En video som inte kan ses för många gånger:

– Det gör mig stolt, det var en stor stund, säger Cannonier i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Jag valde den plats jag hade på grund av stämningen och så. Jag hade gjort en del matcher tidigare som mot Dortmund när Lovren gjorde det där nickmålet och sedan firade mot det hörnet där jag var. Jag har haft tur som bollkalle kan man säga!

– Liverpool var i underläge (från första matchen på Camp Nou) så den assisterande managern sa till vår tränare Carl att bollen behövde levereras snabbt för att hålla uppe intensiteten i matchen. Allt behövde gå snabbt när bollen skulle tillbaka på planen.

– Jag gick till skolan dagen efter och alla Liverpool-fans på skolan kom fram till mig och sa: "du vann matchen åt oss!" Jag fick lov att gå till ett annat rum för det var så många som kom fram till mig.

– Det är fortfarande ganska galet. Folk hör av sig på sociala medier och kallar mig för en Liverpool-legendar.

– Men jag vill vara en fotbollsspelare, inte en bollkalle.

– Titta på vad Trent har gjort i A-laget och allt han vunnit med dem, jag hade älskat att göra samma sak. Jag vill inte bara vara en legendar som bollkalle om ni förstår vad jag menar.

Denna säsong har den unge anfallaren visat prov på stor potential med 23 fullträffar för U18-laget så här långt. De fina prestationerna har lett till att han för några veckor sedan fick chansen att träna med A-laget.

– Jag tränade med A-laget för några veckor sedan och managern kom fram till mig och sa: "jag vill bara tacka dig, för det du gjorde," berättar Cannonier.

Nu hoppas han kunna bygga vidare på den fina form han uppvisat under säsongen.

– Jag har gjort en del mål så jag vill bara fortsätta så här. Att skriva på mitt första proffskontrakt (i somras) var stort. Det är någonting jag jobbat för i hela mitt liv.

– Det var en väldigt bra erfarenhet (att träna med A-laget). Jag hade ett gäng andra spelare från U18-laget med mig, men alla spelare var väldigt snälla och välkomnande.

– De är så bra. Det är kul att se dem på tv men att sedan spela med dem... Thiago gjorde saker med bollen som jag aldrig sett tidigare, wow!

– Man måste hålla fötterna på jorden när man kommer tillbaka till akademin. Man kan inte komma in med en inställning om att man är någonting efter ett bra träningspass med A-laget.

Cannonier har varit i klubben sedan han var 12 år gammal.

– Jag hade flera alternativ, men jag har alltid önskat att spela för Liverpool, så det var ett lätt beslut.

– Jag bodde hos en annan familj i Liverpool för att underlätta skolgången, det var lättare än att åka från Leeds till Liverpool varje dag. Jag försökte skapa så bra förutsättningar som möjligt.

– Nu är mina två bröder i klubben också. En spelar med U12-laget och en i U6-laget där han försöker få sitt första kontrakt.

Som spelare har Cannonier utvecklats från en spelfördelande offensiv mittfältare till en utpräglad anfallare.

– Jag brukade göra fler assist, jag brukade spela som 10:a. Men hur man droppar ned och så i den rollen har hjälpt mig nu som anfallare. Jag tänker inte bara på mig själv, jag har ingenting emot att jobba hårt för laget och assistera de andra spelarna. Men jag har lyckats ta mig till bra positioner för att göra mål också.

– När jag var yngre älskade jag (Fernando) Torres. Efter att han gick till Chelsea var det (Luis) Suarez. Jag älskade dem. De var alltid så avgörande i sitt målskytte, vilket jag alltid strävat efter att vara.

– Jag gillar verkligen inte när jag går mållös från en match. Jag pratar inte med någon. Det är inte egoistiskt, det är bara en press jag sätter på mig själv, jag vill göra mål. Jag vill bli så bra jag kan. 

Bannerbild