Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

Sägs vara överens om femårskontrakt

Bild till nyheten

Det kommer allt fler uppgifter som tyder på att Liverpool är nära att genomföra ett köp av Portos Luis Diaz.

Under fredagen kom samstämmiga uppgifter från de engelska journalister som följer Liverpool nära: klubben är i färd med att slutföra ett köp av Portos ytteranfallare Luis Diaz. 

Det rapporteras om att övergångssumman kommer att landa på £37,5M plus £12,5M i prestationsbaserade klausuler. Förväntningen är att en läkarundersökningen kommer att genomföras under helgen. 

Den portugisiske journalisten Pedro Sepúlveda hävdar att förhandlingarna mellan spelaren och Liverpool redan är slutförda och att det kommer att landa i ett kontrakt som sträcker sig till 2027. Anmärkningsvärt är att lönen sägs vara endast £56 000 per vecka, vilket måste anses vara relativt lågt för en värvning av detta slag. 

Stämmer uppgifterna kommer Diaz tjäna mindre än spelare som Nat Phillips (£64 000/vecka), Divock Origi (£60 000) och Adrián (£58 000). 

The Anfield Talk skriver dock på Twitter att det kan röra sig om en feltolkad siffra då de i Portugal ofta pratar om lön efter skatt, så det troliga är nog att siffran inte är jämförbar med de ovan nämnda spelarnas löner.

Bannerbild