Kan först mötas i eventuell final

Bild till nyheten Kan först mötas i eventuell final
Sadio Mané gjorde det förlösande 1-0-målet i Senegals åttondelsfinal mot Kap Verde och Mohamed Salah sköt in den avgörande straffen för Egypten mot Elfenbenskusten igår. Nu väntar kvartsfinaler i helgen för de båda Liverpoolstjärnorna – men det är först i en eventuell final de kan ställas mot varandra.

För Mohamed Salah och Egypten väntar ett nordafrikanskt debyt mot Marocko på söndag där det lär bli en stenhård kamp om en biljett till semifinalspelet. 

Marocko har inte förlorat en match under ordinarie 90 minuter sedan 2019 och PSG-backen Achraf Hakimi har varit en av turneringens absolut bästa spelare så här långt. 

För Sadio Mané och Senegal väntar skrällnationen Ekvatorialguinea och här ses senegaleserna som stora favoriter. Ekvatorialguinea har varit den stora sensationen så här långt i mästerskapet och de tog bland annat sin slutspelsplats på bekostnad av fjolårsmästarna Algeriet, med Manchester Citys Riyad Mahrez i spetsen. I åttondelsfinalen slog de ut Mali.

Skulle Senegal och Egypten avancera från sina kvartsfinaler kommer de dock inte att stöta på varandra i semifinal heller. 

För Egyptens del skulle vinnaren mellan Gambia och hemmanationen Kamerun vänta i semifinal medan Senegal - om de går vidare - kommer att ställas mot vinnaren i matchen mellan Burkina Faso och Tunisien som det sista hindret inför en eventuell final. 

Semifinalerna spelas den 2-3 februari medan final och bronsmatch avgörs söndagen den 6 februari. 

Samma datum som final och bronsmatch avgörs spelas Liverpools FA Cup-match mot Cardiff hemma på Anfield, men detta är troligen en match varken Salah eller Mané kommer att spela oavsett när deras turnering tar slut. 

Liverpools nästa Premier League-match spelas mot Leicester, på Anfield, den 10 februari. 


6 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer