Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Skadeuppdatering från Lijnders

Bild till nyheten

På dagens presskonferens gav Pep Lijnders en skadeuppdatering på både Harvey Elliott, Oxlade Chamberlain, Thiago och Divock Origi.

Pep Lijnders mötte idag pressen inför morgondagens möte med Arsenal och han passade på att lämna uppdateringar kring både Thiago och Divock Origi som redan varit borta ett tag och Oxlade Chamberlain som fick en smäll mot Brentford. Men han gav även en update på Harvey Elliotts process, efter att han sågs i lagträning igår. 

– Han har inte förlorat sin fotbollshjärna i alla fall. Såg man bara honom igår hade man velat starta honom direkt. Men han behöver tid och komma in i laget igen. Att han får rätt fysik för att klara hela matcher. Ni har redan sett hur bra han är. Hur inflytelserik han är för hela laget. Han betyder också mycket för gruppen. Det är fantastiskt att ha honom tillbaka. Han har mål i sig och kan skapa chanser från nästintill alla positioner.

För Oxlades del var smällen förhoppningsvis inte allvarlig. Han missar Arsenal men hoppas vara redo mot Palace i helgen. 

– Han mår bra och känner sig redo. Han hoppas vara klar till helgen men Arsenal kommer för snabbt inpå, sa Lijnders. 

Angående Thiago och Origi dröjer det ytterligare några veckor. 

– Thiago väntas vara tillbaka för fullt inför Cardiff i FA Cupen. Divock strax efter det. 

Allt det senaste inför Arsenal-matchen hittar du summerat här.

Bannerbild