Senaste nytt inför Arsenal

Bild till nyheten Senaste nytt inför Arsenal
Pep Lijnders har mött pressen inför returmötet mot Arsenal imorgon, torsdag. Här kan du se presskonferensen i sin helhet eller ta del av en textad sammanfattning.
Om Arsenals covid-situation och inställda match mot Spurs:

– Det är svårt att tolka från utsidan hur läget är i varje lag.. Jag litar på varje lags medicinska apparat att ta rätt beslut.

Men kan de haft en fördel av att vila i helgen:

– Jag vet inte, men vi kan gå till oss själva och konstatera att vi inte hade någon större fördel av att inte spela vår match (mot Leeds, reds. anm) inför att vi mötte Leicester. 

Om Oxlades skada:

– För det första ska vi prata om hur fantastisk hans insats var. Han mår bra och känner sig redo. Han hoppas vara klar till helgen men Arsenal kommer för snabbt inpå.

Om insatsen generellt mot Brentford:

– Vi var riktigt bra. Jag gillade vår insats och vi vet hur svåra de är att möta. Mycket boll i luften. Det handlar om att vinna första och andra bollar sen sätta far på bollen längs marken. Glad vi hade stor del av bollinnehav till slut och kontrollerade stora delar av matchen. 

Nu väntar Arsenal och efter 0-0 måste Liverpool vinna:

– Vi sa redan innan säsongen att vi ska skapa minnen med fansen. Spela speciella matcher och uppleva speciella kvällar tillsammans. Vi är bara i januari och nu pratar vi om att ta oss till Wembley. Vi ska ge allt för att komma dit. Vi ska åka dit (till Emirates, reds. anm) och vinna.

Hur viktig var segern mot Brentford efter all kritik kring avsaknaden av Salah och Mané:

– Vi visade vid en speciell kväll (Barcelona hemma, reds. anm) att vi kan vinna även de största av matcher utan några av våra mest profilstarka spelare. Vi måste skapa alternativ från olika ställen. Vi kan inte bara lita på snabbhet och finess på våra kanter. Vi ska kunna anfalla på andra sätt och det vet vi att vi kan.

Vem vaktar målet mot Arsenal: 

– Vi har tre riktigt bra målvakter som alla kan kliva in. Alla är riktigt bra. Alisson är kanske bäst i världen. Ni får se imorgon vem som startar. Men alla hade kunnat göra det.

Att lag verkar få ställa in matcher på grund av landslagsuppdrag. Är det frustrerande när Liverpool saknar sina kanske två bästa spelare på grund av detta:

– För det första så kan vi prata om tre spelare. Ni glömmer hela tiden Naby. Han har varit fantastisk och varit matchens spelare redan två gånger. Dessutom ett fantastiskt mål igår. Men som jag sa innan tror jag ingen utifrån kan bedöma hur läget är i de olika lagen. Man får lite på varje klubb. I vårt fall var det en fråga om säkerhet för alla i klubben och våra familjer när vi stängde ner AXA. Vi spelade andra matcher utan väldigt viktiga spelare. Vi saknade ledare. Min tro är att alla lag vill spela sina matcher hela tiden. Och då utgår jag från att man tar rätt beslut samtidigt som man värnar spelarnas säkerhet. 

Har Liverpool förberett sig för om det blir straffar:

– Vi är alltid redo det. Det handlar om en lång förberedelse. Inte bara idag eller igår. Vi kan inte komma på det nu. Vi visste redan på försäsongen att vi vill spela semifinaler och finaler. Vi är beredda. Vi ser fram emot matchen.

Är Thiago och Origi snart tillbaka:

– Thiago väntas vara tillbaka för fullt inför Cardiff i FA Cupen. Divock strax efter det. 

Tuchel sa att hans spelare var trötta mentalt efter matchen igår. Kan Liverpool känna igen sig i det med:

– Det är alltid en fråga om balans. Vi gav till exempel en dag ledigt i veckan. Det handlar om att balansera träning med att hålla sig mentalt redo. Igår valde vi också en lugnare träning men alla vår spelare gör även de lugna träningarna med stor intensitet och hunger. 

Har Arsenal fördel av att avsluta hemma när bortamålsregeln inte finns:

– Arsenal är ett riktigt bra lag nu. Alltid haft bra spelare men fått ihop helheten nu. Cred till Arteta. Angående första matchen kan det ofta bli svårt att möta 10 män. Det höjer sin nivå. De med 11 blir lite för försiktiga. Matchen började bra och vi varierade tempot bra. Men nu är det en ny match och jag tror ingen har någon speciell fördel. 

Harvey Elliott tillbaka i träning - när kan vi få se honom i action: 

– Han har inte förlorat sin fotbollshjärna i alla fall. Såg man bara honom igår hade man velat starta honom direkt. Men han behöver tid och komma in i laget igen. Att han får rätt fysik för att klara hela matcher. Ni har redan sett hur bra han är. Hur inflytelserik han är för hela laget. Han betyder också mycket för gruppen. Det är fantastiskt att ha honom tillbaka. Han har mål i sig och kan skapa chanser från nästintill alla positioner.

Se presskonferensen i sin helhet:

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer