Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

– Måste lära oss av våra misstag

Bild till nyheten

Fabinho hoppas att Liverpool kan rätta till misstagen de gjorde i höstens match mot Brentford när de drabbar samman igen på Anfield på söndag.

På söndag välkomnas Brentford till Anfield, ett Brentford som fick med sig en poäng i sin hemmamatch mot Liverpool i höstas. I en intervju med Liverpoolfc.com minns Fabinho tillbaka på matchen som slutade 3-3.

– Om jag minns rätt så spelade vi bra, vi gjorde tre mål vilket vanligtvis räcker till seger eftersom vi är bra defensivt. Men den dagen skapade de bra chanser. Jag minns att vi hade problem med de längre bollarna och luftduellerna. Men vi skapade mycket och kunde ha vunnit, tyvärr lyckades vi inte med det, säger brassen.

– Vi måste lära oss av våra misstag och fortsätta jobba hårt. Brentford är ett bra lag. Vi måste vara fokuserade och koncentrerade i matchen.

– Jag är säker på att det blir en tuff match på hemmaplan, så vi måste spela vår bästa fotboll och ge allt för att vinna. Just nu betyder tre poäng mycket för oss. Det spelar ingen roll vilka vi möter, vi fokuserar på oss själva för att ta hem segern.

Förra helgen gjorde Fabinho två mål i FA-cupmatchen mot Shrewsbury. Han ser gärna att han kan fortsätta att bidra till lagets offensiv.

– Ja! För en nummer 6-spelare är det självklart mest fokus på defensiven, men om jag kan bli mer utslagsgivande på andra planhalvan också med mål och assist så hade jag varit mer än nöjd.

– Det kändes bra att göra två mål. Det var bra för mitt självförtroende.

Fabinhos landsman Roberto Firmino hittade också nätet i cupmatchen.

– Det var härligt att se Bobby spela och göra mål igen, det var ett fint mål, ett typiskt Bobby-mål med klacken.

– Det var viktigt för honom efter skadorna och Covid. Det var bra för honom att få lite minuter i kroppen. Nu kommer han kunna spela lite matcher i rad vilket är bra för honom, vi vet att han är en viktig spelare för oss. Han är en duktig spelare med många kvaliteter och efter några matcher tror jag han kommer att visa att fortfarande är samma Bobby. Jag är säker på att han kommer att göra viktiga mål för oss.

I början av säsongen gjorde Fabinho några matcher tillsammans med Harvey Elliott på mittfältet. Den unge talangen närmar sig nu lagträning igen efter den allvarliga fotskadan.

– Vi är glada för hans skull, han har alltid ett leende på läpparna när man ser honom på träningsanläggningen eller i omklädningsrummet, säger Fabinho.

– Det har inte varit lätt för honom med skadan, men han har jobbat hårt för att komma tillbaka i så bra form som möjligt. Det kommer vara jättebra att ha honom tillbaka. Han kan göra bra saker för laget. Förhoppningsvis är han tillbaka snart så att han kan hjälpa oss.

Bannerbild