Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Arsenal klubbmärke Arsenal (B)

torsdag 20 jan 20:45

"Tog slut på idéer utan Salah"

Bild till nyheten

Läs vad engelsk press skriver efter Liverpools svaga insats mot Arsenal som endast räckte till 0-0 trots ett tidigt rött kort för Londonlaget.

Neil Jones, Goal:

"Liverpool gick inte att känna igen. Det var Arsenal, med Bukayo Saka, som hade matchens farligaste anfallare och hade det inte varit för påpassligt agerande vid två tillfällen, en gång av Joel Matip och en gång av Alisson Becker, hade gästerna mycket väl kunnat ta med sig en ledning tillbaka till London."

"För Jürgen Klopp uppstod fler frågor än svar. Liverpool tappade fördelen med en hemmamatch i returen efter att ha fått förra veckans match på Emirates framflyttad och de har gett Arsenal, ett försvagat Arsenal ska inte glömmas, ännu mer hopp med insatsen här."

"De hade mer än 75 procents bollinnehav men lyckades inte skjuta ett enda skott på mål förrän på övertid. Deras inlägg var dåliga, de fasta situationerna ännu värre. De gjorde för många simpla misstag med slarvliga passningar och dåliga toucher. Henderson, Milner, Firmino, Virgil van Dijk och Trent Alexander-Arnold gjorde sig alla skyldiga till detta."

"Om ni funderade på hur Liverpool skulle klara sig utan Mohamed Salah och Sadio Mané - här är ert svar: inte särskilt bra."

"De såg ut att vara ett lag som saknade spelare de helt enkelt inte kan vara utan. Det kanske inte var en jättestor överraskning, men det är trots allt oroande. Salah och Mané är borta ett bra tag till och det ser inte ut som att Liverpool kommer att agera på marknaden, hur mycket supportrarna än önskar det."

Ian Doyle, Liverpool Echo:

"Liverpool misslyckades på ett bedrövligt vis att utnyttja möjligheten att skapa sig ett övertag i Ligacupens semifinal."

"I helgen lyckades de tillslut bryta ned ett envist Shrewsbury i FA-cupen, men när Arsenal gästade var det en helt annan typ av utmaning som väntade - och som det syntes."

Melissa Reddy, Independent:

"Liverpool höll till vid hörnflaggorna och kunde inte göra Arsenal tillräckligt obekväma, en besvikelse från en stark startelva."

"Det märktes på laguppställningen att detta var Liverpools första semifinal i en inhemsk cup på fem år, att detta är en fin möjlighet att ta hem en titel denna säsong när de släpar efter i ligan och inte kan garantera någonting ute i Europa."

"Men efter Xhakas röda kort misslyckades de helt att leverera en insats av värde."

Paul Joyce, The Times:

"Nästa gång Mohamed Salah försöker att belysa sin betydelse för Liverpool i kontraktsförhandlingarna behöver han inte göra en intervju med ett glossigt magasin. En repris på den här matchen hade varit gott nog."

"Under en kväll där Jürgen Klopp lär ha förväntat sig att laget skulle ta ett stort steg mot en final lyckades de bara få till ett skott på mål."

"Detta trots att de mötte ett Arsenal med tio man i 66 minuter. När superstjärnan var borta fick hemmalaget slut på idéer och var helt uddlösa offensivt."

Samuel Meade, Mirror:

"Det har ofta ställts som en hypotetisk fråga - hur bra skulle ett visst lag vara utan sina två bästa anfallsspelare."

"De Afrikanska mästerskapen har gjort att vi kan få ett typ av svar hur det ser ut för Liverpool."

"Klopp ställde upp med starkast möjliga lag, Roberto Firmino och Takumi Minamino kom in istället för Salah och Sadio Mané. The Reds var det bättre laget, vilket man förväntade sig på hemmaplan mot tio man."

"Men de saknade hot I offensiven. Insatsen visar vikten av att lösa Salahs kontraktssituation."

Dominic King, Daily Mail:

"Inte undra på att Klopp var så fundersam att han stod med öppen mun vid sidlinjen. Vart han än tittade såg han osäkerhet och tillkortakommanden."

"Antalet hörnor som Alexander-Arnold och Robertson slog som inte gick förbi första spelaren var häpnadsväckande. Det fanns ingen kreativitet på mittfältet och ingen dynamik offensivt."

"Liverpool kan komma att nå Wembley ändå, men de måste göra det den hårda vägen. Det är någonting de har vant sig vid under Klopp. Inte kan de spela så här dåligt igen va?"

Källa: Thisisanfield.com.

Bannerbild