Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

– Det ska passa båda parter

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har pratat om Divock Origis och Alex Oxlade-Chamberlains kontraktsläge.

Divock Origis kontrakt löper ut i sommar och Alex Oxlade-Chamberlain har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt. De båda spelarna är viktiga truppspelare för Jürgen Klopp men har svårt att göra en regelbunden startposition till sin.

Klopp har fått en fråga om de båda spelarnas kontraktssituation.

– Det är en helt normal situation. Vi pratar inte om, eller behöver inte prata om, den potential dessa spelare har. Det handlar om att det ska passa båda parter om sex eller 18 månader, svarade tysken.

– Just nu är det inte viktigt. Det som är viktigt nu är hur de kan bidra när de spelar. Det handlar inte bara om dessa två spelare, men det är klart att den här truppen inte kommer vara tillsammans för evigt. Så är det, och om någon vill flytta på sig måste vi hitta en lösning.

– Om vi vill ha en spelare från en annan klubb så måste vi hitta en lösning på det. Men allt detta har ingenting att göra med det som händer nu.

– Det viktiga är hur bra de spelar här och nu. Det är vad som avgör om de är med i startelvan eller inte. Om spelarens kontrakt löper ut om två månader, fyra dagar eller fem år spelar ingen roll. Alla spelare är viktiga, men inte bara för att de accepterar att de inte startar. De är viktiga eftersom de verkligen bidrar med någonting när de startar eller kommer in från bänken. 

– Det är därför de är Liverpoolspelare, avslutade Klopp.

Bannerbild