Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

– En stor ära

Bild till nyheten

Alisson Becker är stolt över att ha fått bära lagkaptensbindeln för första gången.

När både Jordan Henderson och vicekapten James Milner satt på bänken mot Porto fick Alisson ta ansvar som lagkapten. Målvakten berättar om känslan att få bära bindeln i en intervju med Liverpoolfc.com.

– Vi spelare har haft en omröstning för de extra lagkaptenerna. Det är en stor ära för mig att leda det här laget. Många stora spelare har gjort det tidigare, säger brasilianaren.

– Vi har en fantastisk lagkapten, men vi har många ledare i laget som inte bär bindeln på armen. Men vi har många ledare som spelar viktiga roller, jag själv, Sadio, Mo, alla spelare.

– Det är viktigt att ha dessa spelare som kan ta på sig ledaransvar i laget och pusha spelarna när det behövs.

Alisson hade fri sikt när Thiago dunkade in 1-0 på ett magiskt vackert vis.

– Det var vackert. Thiago, vilken spelare! Han visade det inte bara genom målet utan även hur han spelade, han är en självsäker spelare som bidrar mycket till lagets uppspel och offensiv. 

– Han är en aggressiv spelare, på ett bra sätt. Han hjälper alltid till i defensiv också. Han är en smart spelare som alltid gör det bra i positioneringen. Det känns riktigt bra att ha honom i laget.

Liverpool har nu fem segrar på fem omgångar i Champions Leagues gruppspel.

– Det känns bra. Det är en annorlunda Champions League-upplevelse för oss. Att göra detta - ta fem segrar - i en tuff grupp, det betyder mycket. Likaså att hålla nollan.

– Vi stod för en riktigt bra insats. Vi roterade lite, gav spelare som inte spelar jämt speltid, vilket är viktigt för resten av säsongen, för att vi ska kunna uppnå det vi vill. Det här var bra för samtliga, avslutar målvakten.

Bannerbild