Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

– Inga nya skador!

Bild till nyheten

Jürgen Klopp pratade bland annat om laguttagningen och Thiagos drömmål efter trepoängaren mot Porto. Han var uppenbart nöjd när han kunde konstatera att ingen spelare åkt på några skadebekymmer.

Liverpool tog sin femte seger av fem möjliga i gruppspelet i Champions League när de besegrade Porto med 2-0 hemma på Anfield. 

Detta hade Jürgen Klopp att säga på sin presskonferens efter matchen. 

Om Thiagos mål:

– Finns inte så mycket jag kan säga! Låt mig säga så här, vi hade bättre chanser under matchen, men vi gjorde mål i den situationen och det var ett otroligt mål, självklart. Alla som ser Thiago på träning vet att han har tekniken som krävs, men även med hans teknik händer det inte så ofta att man kan slå till med en sådan där dunderträff. Målet kom i rätt tid, ett fantastiskt mål.

– Sett till matchen i stort så behövde vi några situationer där vi hade lite tur. De hade några kontringar, särskilt på vänsterkanten, det var svårt att försvara sig mot. De hade sina perioder, men de gjorde inte mål - vi gjorde mål två gånger och kontrollerade matchen i andra halvlek. Jag är väldigt nöjd med insatsen.

Om laguttagningen var för att ge spelare rytm:

– Absolut, det var planen. Vi hade mycket att tänka på: vilka som kommit tillbaka från skada, vilka som spelat mycket, vilka som behövde vila och allt sådant. Det var ingen som kände att de behövde vila eftersom spelarna är vana vid att spela lördag och onsdag. Men det handlar om de matcherna som väntar, vi behöver alla spelare i en rytm och det var därför elvan såg ut som den gjorde.

– Det fungerade bra. Inga nya skador! Allt känns bra.

Om att Minamino flyttade ut mot höger i andra halvlek:

– Jag var väldigt nöjd med hur Taki spelade. Vi behövde bara spela av matchen och byta in några spelare, då behövde vi flytta runt lite, vilket ledde till att Taki klev ut till höger. Men det är bara en position där man försvarar. I vårt system är man inte där som högerytter. Man söker efter ytor, faller ner, man gör mycket och är inte en renodlad högerytter, precis som att Mo inte är en högerytter när han spelar där - i stunder är han en högerytter, men i andra lägen är han en striker. Jag är nöjd med Taki.

Om att det är tufft att möta Liverpool:

– Vi kunde ha förlorat kvällens match. Vi släppte till chanser där de kunde ha gjort mål. Vi hade tur ibland. Men ja, vi har våra perioder där vi inte är så roliga att möta. Jag förväntade mig inte det ikväll eftersom vi förändrade en del avgörande delar, man förväntar sig inte att grabbarna omedelbart ska bli en hänsynslös pressmaskin. Man är medveten om att det krävdes att vi växte in i matchen, vilket absolut hände. Jag är nöjd.

– Det är många matcher som väntar nu framöver. Jag tror att vi behöver spela bättre på lördag mot Southampton eftersom de är en pressmaskin som verkligen ger allt. Vi måste se till att vara redo för det. Den här matchen hjälpte oss med tanke på att vi kunde vila en del spelare, vi kunde ge andra spelare rytm. Det var mycket som var bra ikväll, men vi ska inte säga för mycket. Vad vi är kan vi prata om efter säsongen. Just nu är vi inne i bra period och vi ska ge allt för att det ska fortsätta så.

Källa: Liverpoolfc.com.

Bannerbild