Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

Månadens spelare - igen!

Bild till nyheten

Mohamed Salah har blivit utsedd till månadens Liverpoolspelare för tredje månaden i följd.

Liverpool meddelar på sin officiella sajt att Mohamed Salah röstats fram till oktobers bästa Liverpoolspelare. Alisson Becker och Naby Keita kom på en andra- respektive tredjeplats.

– Jag är mycket glad över vårt senaste resultat, säger Salah när han tar emot priset för tredje månaden i följd.

– Så länge laget vinner och tar tre poäng så är jag bara glad över att kunna bidra.

I oktober gjorde Salah fem framträdanden och slog till med ett hattrick mot Manchester United på Old Trafford och två fantastiska solomål mot Manchester City och Watford. I Champions League gjorde han två mål mot Atletico Madrid.

Så här säger Salah om vilket mål som var hans favorit.

– Jag skulle säga det mot City eftersom det är en så stor match och resultatet var nästan där, så jag skulle säga det mot City med tanke på den pressen som finns. Jag tycker att målet mot City var snyggare än det mot Watford.

– När jag får bollen försöker jag bara att skapa en chans eller dribbla förbi spelare. När jag väl kommer in i straffområdet försöker jag få till ett avslut. Jag visste att de stängde min vänsterfot så jag försökte med högern och det fungerade. Mot Watford gjorde jag tvärtom, jag visste att de skulle gå höger så jag gick vänster.

Att göra hattrick på Manchester Uniteds hemmaplan är mycket sällsynt. Faktum är att Salah blev den första spelaren i Premier Leagues historia att göra det.

– Det var en speciell kväll, att få göra hattrick på Old Trafford och vinna med 5-0. Det var ett bra resultat och vi är stolta över läget vi befinner oss i i Premier League. Vi kunde ha varit i en bättre sits, men jag känner att vi accepterar läget och fortsätter framåt.

– Jag blir alltid stolt när jag sätter nya rekord, att vara den första att göra hattrick, det är speciellt, särskilt på bortaplan mot Manchester United. Jag blir stolt, det är någonting jag jobbar hårt för. Jag jobbar hårt för att hjälpa laget.

Bannerbild