Quantcast

Nästa match (Premier League)

Man United klubbmärke Man Utd (B)

måndag 22 aug 21:00

Inför Porto: Gruppsegern bäddar för rotation

Bild till nyheten

Veckans Speltips vänder sig till medlemmar och följare som gillar att betta på Liverpool och Premier League.

Inför Liverpool-Porto: säkrad gruppseger bäddar för rotation

På onsdagskvällen spelar Liverpool den femte omgången i årets Champions League-gruppspel. Till Anfield välkomnar man FC Porto, som till skillnad från Liverpool fortsatt har allt att spela för.

I höstas drog ytterligare en upplaga av Champions League i gång, precis som Sporter.se rapporterat om. Efter Liverpools seger mot Atlético Madrid i den förra omgången säkrades inte bara avancemang, utan även hela gruppsegern. Det gör att Liverpool kliver in i matchen mot Porto utan något sportsligt att spela för. Det har därav spekulerats i att Klopp kommer bjuda på en rejäl rotation av truppen.

Riktigt så enkelt är det dock inte. Varje vinst i Champions Leagues gruppspelsfas är värd strax under 30 miljoner svenska kronor – pengar som klubbledningen troligtvis är intresserade av. Liverpool har dessutom fått upp farten efter en något svajig säsongsinledning. Att laget är på väg tillbaka mot samma nivå som säsongen 19/20 manifesterades inte minst i lördagens 4-0-överkörning av Arsenal.

Det gäller för Liverpool att behålla momentum inför helgens ligamatch mot Southampton. Vi kan med andra ord gissa att Klopp kommer formera en startelva bestående av ett antal etablerade spelare, samtidigt som vi sannolikt kommer få lära känna några av framtidens stjärnor lite bättre.

Tufft skadeläge i Liverpool

I Liverpools trupp saknas flertalet spelare på grund av skador:

  • Joe Gomez
  • Curtis Jones
  • Naby Keïta
  • Roberto Firmino
  • Harvey Elliott

Bland juniorspelarna som väntas få chansen i onsdagens CL-match drabbas Liverpool av ytterligare ett avbräck. Den unge talangen Kaide Gordon kommer nämligen inte till spel mot Porto. Anledningen är att Gordon, som imponerade stort under försäsongen, inte är registrerad i den 25-mannatrupp som Liverpool tillåts använda sig av i CL-gruppspelet.

Bland de spelare som väntas stå på planen när matchen blåses igång återfinns Takumi Minamino, Neco Williams, Ibrahima Konaté och Tyler Morton. Andy Robertson rapporteras vara tillgänglig för spel, men skotten tampas med Kostas Tsmikas om att få ytterligare minuter i benen.

Viktiga poäng står på spel för Porto

FC Porto har stått för fina prestationer i årets Champions League. Portugiserna inledde turneringen med en mållös match mot Atlético Madrid. Därefter har laget spelat 0-0 och 1-0 mot Milan. När Liverpool gästade Estádio do Dragão, däremot, slutade matchen hela 5-1 till ”The Reds”. Porto har därav spelat ihop 5 poäng, vilket placerar dem på andraplatsen i Grupp B.

För Porto är onsdagens batalj en viktig sådan. Flåsande i nacken har man de två underpresterande lagen från Madrid och Milano, endast en respektive två poäng bakom. Med blott två omgångar kvar att spela skulle en trepoängare mot Liverpool ge Porto goda möjligheter till ett oväntat avancemang.

Spelare att hålla utkik efter

Porto blir långt ifrån en hopp-och-lek-match för Liverpool. Försvarslinjen bör hålla ett extra öga på Luis Díaz. Den skicklige ytterspringaren har noterats för 11 mål på 15 matcher. Det är inte för intet som Liverpool uppges vara intresserade av Díaz signatur. Dessutom gäller det att hålla blicken uppe för att inte stöta in i den ökände veteranmittbacken Pepe.

Utöver detta blir onsdagens match ett kärt återseende för Marko Grujic, som återvänder till Anfield efter att ha sålts till den portugisiska klubben i somras.

Matchen sparkas igång på Anfield ikväll klockan 21.00 (svensk tid).

Bannerbild