Gordon ej tillgänglig mot Porto

Bild till nyheten Gordon ej tillgänglig mot Porto
Liverpool är redan klara för avancemang till åttondelsfinal vilket ger Jürgen Klopp möjligheten till att rotera sin trupp i onsdagens match mot Porto, men unge talangen Kaide Gordon kommer inte att vara involverad.

I och med att Liverpool redan säkrat gruppsegern och avancemang till åttondelsfinal Champions League inför de två avslutande omgångarna har det spekulerats i att Jürgen Klopp kommer att ge några av de unga talangerna chansen till speltid.

En spelare från akademin som har strålkastarna riktade mot sig är Kaide Gordon, ytterspringaren som imponerade stort under sommarens försäsong. Han kommer dock inte att få chansen till fler seniorframträdanden under avslutningen av gruppspelet.

Anledningen till detta är att han inte är registrerad i den 25-mannatrupp som Liverpool registrerat för gruppspelsfasen av turneringen.

Liverpool har registrerat 16 spelare, varav Tyler Morton, Conor Bradley och Owen Beck är tre av dessa, på en B-lista som ger klubbarna möjlighet att använda sig av fritt antal spelare som är födda 1 januari 2000 eller senare. Dessutom måste spelarna ha representerat klubben i minst två år efter att de fyllt 15 år för att kunna ta plats på den listan.

Gordon anslöt till Liverpool i början av året, vilket gör att han inte uppfyller kriteriet för att ta plats på B-listan. Detsamma gäller Mateusz Musialowski, Marcelo Pitaluga, Melkamu Frauendorf och Bobby Clark. 

Källa: Thisisanfield.com.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer