Quantcast

Nästa match (Premier League)

Brighton  klubbmärke Brighton (H)

lördag 01 okt 16:00

Mittfältskris inför Atletico

Bild till nyheten

Liverpool har dragits med stora skadeproblem på mittfältet under hösten och med osäker status på flera spelare är alternativen få för Jürgen Klopp när det kommer till att formera den centrala trion.

Liverpool har stått för en fin inledning av säsongen, de är tvåa i Premier League och gruppetta i Champions League. Räknar man med förra säsongens matcher är de obesegrade i 24 raka. 

Det har dock funnits en del problem för de rödklädda, då särskilt när det kommer till skador på mittfältet. Enligt The Times har Liverpool redan spelat med åtta olika mittfältskombinationer på de tio ligamatcher de spelat, de jämför det med titelsäsongen 2019/20 då den siffran var fyra efter lika många omgångar.

Harvey Elliott skadade sig allvarligt i matchen mot Leeds i september. Den unge talangen jobbar stenhårt med sin rehabilitering men det är oklart när han kan komma att vara aktuell för comeback.

James Milner sträckte baksida lår i matchen mot Manchester United och väntas vara borta från spel åtminstone till landslagsuppehållet, därmed missar han minst matcherna mot Atletico Madrid och West Ham.

Fabinho har inte spelat sedan bortamatchen mot Atletico Madrid på grund av en knäskada. Dessutom ådrog sig Naby Keita en ny skada i lördagens match mot Brighton. Det rör sig om en sträckning i baksida lår och Klopp har bekräftat att det inte blir spel mot Atletico Madrid för mittfältaren.

Thiago Alcantara är dock tillbaka i lagträning sedan i slutet av förra veckan, men Klopp var något diffus när han pratade om när spanjoren var redo för spel. Han konstaterade iallafall att Thiago bör vara tillbaka till 100 procent efter landslagsuppehållet.

Detta innebär att Klopp just nu har tre mittfältare som är i hundraprocentigt speldugligt skick: Jordan Henderson, Curtis Jones och Alex Oxlade-Chamberlain. Unge Tyler Morton imponerade mot Preston North End och fick en plats i truppen mot Brighton och skulle kunna vara ett tänkbart alternativ.

Det är en knepig situation för Klopp och tränarstaben som lär hoppas att Thiago kan göra några minuter redan innan uppehållet för att på så sätt ge dem fler valmöjligheter när de ska formera sin sedvanliga mittfältstrio.

Här kan du läsa om vilka matcher som väntar i november.

Bannerbild