Detta händer i november

Bild till nyheten Detta händer i november
Liverpool har totalt fem matcher i november varav fyra spelas hemma på Anfield. Årets sista landslagsuppehåll ska också genomföras denna månad.

Liverpools oktober avslutades med en besvikelse då de tappade en 2-0-ledning till 2-2 mot Brighton och därmed tilläts Chelsea öppna upp en ledning på tre poäng i Premier League-tabellen.

Jürgen Klopps manskap är dock fortsatt obesegrade denna säsong och får chansen att studsa tillbaka efter krysset redan på onsdag då Atletico Madrid gästar Anfield. Champions League-matchen är en av fem matcher som the Reds ska spela i november.

Månaden inleds alltså med en hemmamatch mot Atletico Madrid där Liverpool med en seger redan nu kan säkra avancemang till åttondelsfinal i Champions League. När de möttes på Wanda Metropolitano lyckades Liverpool knipa en seger trots att de tappat en tvåmålsledning till likaläge. 

Antoine Griezmann drog på sig ett rött kort i den matchen och missar därför mötet på Anfield.

Den 7 november ska the Reds spela sin enda bortamatch för månaden när de gästar West Ham på London Stadium. David Moyes lag är i fin form och placerar sig just nu fyra i Premier League-tabellen, blott två poäng bakom Liverpool. Londonlaget ska spela en Europa League-match mot Genk endast 72 timmar innan de ska ta sig an Liverpool.

Därefter väntar ett landslagsuppehåll som sträcker sig till 16 november. Denna gång väntas ingen karantänproblematik som vid de tidigare uppehållen under hösten. 

När årets sista landslagsuppehåll är till ända väntar en hemmamatch mot Arsenal 20 november, ett Arsenal som är obesegrade i sina nio senaste matcher och som i lördags tog en övertygande seger mot Leicester.

24 november spelas den näst sista gruppspelsmatchen i Champions League när Porto gästar Anfield. Har the Reds inte säkrat avancemang innan dess kan detta vara en ypperlig möjlighet med tanke på hur de senaste matcherna lagen emellan har slutat.

Månaden avslutas sedan med en hemmamatch mot Southampton i Premier League. Southampton har inte vunnit på Anfield sedan Ligacupsemifinalen 2017, men förra säsongen tog de tre poäng i sin hemmamatch mot Jürgen Klopps lag. 

Källa: Thisisanfield.com.


0 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer