Quantcast

Nästa match (Premier League)

Everton klubbmärke Everton (B)

onsdag 01 dec 21:15

– Kommer kännas konstigt

Bild till nyheten

Utlånade Sepp van den Berg kommer ikväll att möta den klubb han egentligen tillhör.

Den unge försvarsspelaren Sepp van den Berg är utlånad till Preston North End, som är Liverpools motståndare i Ligacupens fjärde runda. 

Liverpool har gett Preston tillåtelse att använda sig av Van den Berg i kvällens match, vilket innebär att 19-åringen kan komma att ställas mot sitt egna lag. Han erkänner att det kommer vara en annorlunda upplevelse.

– Jag är en person som reflekterar ganska mycket över det mesta och om man tänker på det här så kommer det att kännas konstigt, säger han till Liverpoolfc.com.

– Men det blir en fantastisk match. Vi spelar på hemmaplan inför supportrarna, det gäller att se det som en vanlig match, en stormatch, och sedan ge allt. Efteråt, när jag träffar alla, så kommer det kännas konstigt igen, men jag tror att det blir en bra erfarenhet.

– Jag tänkte inför lottningen att det inte fanns en chans att vi skulle få Liverpool. Men alla här är taggade, vi är glada och ser fram emot det. Det är en stor match för oss, Liverpool v Preston.

– Jag ser fram emot det, jag ser fram emot att träffa alla igen och visa vad jag har lärt mig under året.

Van den Berg har varit i Preston sedan i februari och fick spela 16 matcher förra säsongen innan låneavtalet förlängdes över denna säsong. Under hösten har han redan hunnit göra 17 framträdanden. Det har dock blivit mycket speltid som högerback snarare än på hans föredragna position som mittback.

– Det känns riktigt bra att få spela. Det är ganska tufft att spela som högerback, jag har löpt mycket på högerkanten den här och förra säsongen.

– Men det har varit bra att få ställas inför olika typer av defensiva situationer, man hamnar i fler en mot en-situationer och får anfalla mer också. Det är någonting annat än vad jag är van vid, men jag spelar mycket och det känns riktigt bra.

Försvararen hoppas att han kan utvecklas tillräckligt mycket för att nästa sommar visa att han är bra nog för en plats i Liverpools trupp.

– Jag vill spela varje match, jag är ung och har fått höra att jag behövde regelbunden speltid, så jag vill bara spela varje match.

– För mig handlar det om att utvecklas här och sedan förhoppningsvis komma tillbaka till Liverpool i sommar och visa dem vad jag kan för att försöka ta en plats i laget.

Bannerbild