Rapport: Målkalas och tre poäng

Bild till nyheten Rapport: Målkalas och tre poäng
Liverpool tog tre tunga poäng på bortaplan mot Atletico Madrid i en match som innehöll fem mål varav tre för The Reds. Ett rött kort på Antoine Griezmann och en sen straffspark, som Mohamed Salah förvaltade, gav Jürgen Klopps mannar en väg till segern.

Liverpool tog snabbt tag i bollinnehavet i matchen men inledningen dominerades av ett rejält tufft duellspel och varje tackling från en rödvitrandig spelare följdes av ett öronbedövande jubel från läktarna. Atletico-fansen bjöd verkligen på en fin stämning.

Hemmapubliken skrämde dock inte världens bästa fotbollsspelare Mohamed Salah - i den åttonde matchminuten fick Salah bollen på sin högerkant, drev in centralt samtidigt som han passerade tre försvarare med löjlig lätthet och avlossade ett skott som via James Milner styrdes in bakom Jan Oblak och en bortaledning var ett faktum. Målet tillskrevs Milner men Salahs förarbete var vad som var beundransvärt i den situationen. Efter ett tag kom en rättelse från UEFA och Salah blev tillslut den officiella målskytten.

Fem minuter senare kom matchen andra mål och även det gjordes av Liverpool! En halvdan rensning från Atletico-försvaret nådde Naby Keita utanför straffområdet och mittfältaren drämde till med ett skott på volley som susade in i nät förbi en chanslös Oblak.

Atletico var märkbart tagna av Liverpools inledning och de kunde knappt slå en passning inom laget innan bollen återigen var i bortalagets ägo. Diego Simeone stod vid sidlinjen och vrålade åt sitt lag att behålla lugnet, men innan han hade hunnit skrika klart hade Liverpool tagit bollen igen.

Efter 20 minuter av Liverpooldominans hittade Atletico en plötslig reducering. Lemar fick bollen efter en korthörna, dribblade sig fram och spelade in den snett inåt bakåt till Koke som avslutade - skottet styrdes i nät via Griezmann till 1-2.

Alisson fick visa sin klass när han i 28:e minuten räddade ett friläge när Griezmann löpte sig loss och fick ett superläge att sätta dit kvitteringen.

Griezmann skulle dock få revanschera sig några minuter senare när han kvitterade till 2-2. Han fick bollen centralt framför straffområdet - efter fint förarbete av Joao Felix - och tog sig med en smart touch förbi Van Dijk och Alexander-Arnold och satte ett avslut nere vid den högra stolpen.

Atletico Madrid var sedan det klart bättre laget under avslutningen av den första halvleken och Alisson fick kliva fram ett par gånger för att förhindra ett spanskt ledningsmål. Det var plötsligt mycket lätt för hemmalaget att hitta igenom Liverpools lagdelar och det gick inte att låta bli att föra tankarna till Fabinho på bänken som så många gånger agerar defensiv sköld på ett högklassigt vis.

Inför den andra halvleken valde Jürgen Klopp att göra ett byte - Fabinho ersatte Naby Keita.

Bara några få minuter efter paus tvingades Alisson återigen till en fin räddning när Atletico kombinerade sig in i offensivt straffområde.

Spanjorerna fick ett hårt slag tidigt i den andra halvleken när tvåmålsskytten Griezmann fick rött kort efter att ha sparkat Roberto Firmino i huvudet när han försökte nå en höjdboll.

Efter en dryg timmes spel gjorde Klopp ett dubbelbyte då Alex Oxlade-Chamberlain och Diogo Jota äntrade planen. James Milner och Sadio Mané fick lämna plats.

Efter en tid av Liverpooldominans utan klara chanser slogs bollen in mot Jota i straffområdet som blev helt nerkörd av Hermoso och domaren pekade på straffpunkten. Mo Salah klev fram och satte behärskat bollen i nät till 2-3 Liverpool med en knapp kvart kvar att spela.

Tre minuter senare blev det straff igen, men denna gång för Atletico Madrid. Jota löpte in i Jimenez, som föll, när ett frisparksinlägg slogs in från vänster och domare Siebert bedömde det som en foul värd en straffspark. Efter kommunikation med VAR-rummet löpte han ut till sidlinjen för att granska situationen och ändrade sig - ingen straff!

Liverpool lyckades lugna ned matchen efter straffsituationen och höll igen matchen ut, därmed kunde Jürgen Klopp och Co. fira en tredje Champions League-seger på lika många matcher denna säsong.

Champions League, gruppspel

Atletico Madrid - Liverpool 2-3 (2-2)

Målen: 0-1: (8) Salah, 0-2: (13) Keita, 1-2: (20) Griezmann (Koke), 2-2: (34) Griezmann (Felix), 2-3: (77) Salah

Domare: Daniel Siebert