Quantcast

Nästa match (Champions League)

Glasgow Rangers klubbmärke Glasgow Rangers (H)

tisdag 04 okt 21:00

Hoppas ha brassarna med mot Atletico

Bild till nyheten

Liverpool sägs vara hoppfulla kring möjligheterna att ha Alisson och Fabinho med i matchtruppen mot Atletico Madrid.

Landslagsuppehållen under hösten har inneburit många frågetecken för spelares tillgänglighet på grund av karantänregler i England. Något som dock står klart inför helgens Premier League-omgång är att brassarna Alisson och Fabinho inte kommer vara tillgängliga då de helt enkelt inte hinner då Brasiliens sista landskamp spelas 35 timmar innan avspark på Vicarage Road.

När det gäller duons möjligheter till medverkan i Champions League-matchen mot Atletico Madrid så beror det på hur karantänreglerna faktiskt fungerar. Fullvaccinerade fotbollsproffs har fått ett särskilt tillstånd att lämna karantänen en gång per dag för att träna eller spela match, men det har ännu inte kommit några definitiva besked om spelare får lämna landet för att sedan återvända till sin karantän. 

Telegraph-journalisten Chris Bascombe kommer dock med positiva rapporter - han hävdar att Liverpool är av uppfattningen att spelarna kommer få lämna sin karantän för att resa med resten av truppen till Spanien i samband med matchen mot Atletico Madrid.

Det vore en uppenbar boost för Jürgen Klopp och Co. om brassarna, som är några av de första namnen i startelvan, är tillgängliga för den tuffa bortafighten mot Diego Simeones mannar.

Bannerbild