Quantcast

Nästa match (Ligacupen)

Preston klubbmärke Preston (B)

onsdag 27 okt 20:45

Rykte: Dembelé på shoppinglistan

Bild till nyheten

Jürgen Klopp har länge varit en beundrare av Barcelonayttern och enligt spanska medier kan det bli fråga om en gratisövergång till sommaren.

Ousmane Dembelé var 20 år och en av Europas hetaste talanger när han köptes in från Borussia Dortmund i juli 2017 för astronomiska 105 miljoner euro och ytterligare 40 miljoner euro i allsköns klausuler. 

Men sedan flytten till Camp Nou har han av och till haft problem att erövra en fast plats i laget, främst på grund av upprepade knä- och muskelskador.

Trots detta har anfallaren ändå gjort respektingivande 30 mål och 21 assist på 118 matcher.

Kontraktet med skuldtyngda Barca löper ut till sommaren och redan i januari är 24-åringen fri att inleda förhandlingar med andra klubbar. 

Det är därför ingen hemlighet att Liverpool följer utvecklingen med stort intresse. Dembelé har ryktats till klubben under ett flertal transferfönster de senaste åren och Klopp tror att fransmannen fortsatt kan förkovra sig till att bli en spelare av högsta klass.

Enligt den spanska tidningen Mundo Deportivo ska Liverpools sportdirektör Michael Edwards redan tagit inledande kontakt med spelarens agent, Moussa Sissoko.

Tidningen skriver också att Liverpool är redo att erbjuda spelaren, som fyller 25 år i maj, en lukrativ signeringsbonus.

Bannerbild